Audi e-tron GT Részben Győrben készül

by Mészáros Gergely

A napokban indult el a tisztán elektromos Audi e-tron GT gyártása a neckarsulmi Audi Böllinger Höfe gyártótelephelyén, amihez az Adui Hungaria is nagymértékben „hozzájárul”, hiszen a négykarikás Gran Turismo nagy komplexitású alumínium karosszériaelemei a győri szerszámgyárban készülnek.

audietrongt gyor„Szerszámgyárunk egyet jelent a precizitással, rugalmassággal és a munkatársak szaktudásával. Itt csúcstechnológiával készülnek a Volkswagen- és Audi Konszern legsportosabb modelljeinek karosszériaelemei. Mostantól a elektromos csúcsmodell, az Audi e-tron GT karosszérielemeit is itt gyártjuk. Örömünkre szolgál, hogy szerszámgyárunk szakértelmével hozzájárulhatunk az Audi első elektromos sportautójának gyártásához“ - mondta Les Zoltán az AUDI HUNGARIA Zrt. járműgyártásért felelős igazgatósági tagja.
audietrongt gyor01Az Audi e-tron GT szinte valamennyi karosszériaelemét kizárólag az Audi Hungaria gyártja. A szerszámgyár munkatársai készítik a Gran Turismo számára az ajtókat, sárvédőket, motorháztetőt és a csomagtérajtót is.
audietrongt gyor02A projekt során a gyártástervezőknek és a mérnököknek sikerült az új karosszériaelemek gyártását a meglévő gyártási folyamatba integrálni. A nagy rugalmasságú gyártóberendezések az e-tron GT karosszériaelemei mellett továbbra is gyártják az eddigi modellek, mint például az Audi R8, további Audi RS modellek, valamint a Lamborghini és Bentley modellek számára a karosszériaelemeket. A sorozatgyártásra történő felkészülés egy telephelyeket átívelő csapatmunkában történt: az Audi Hungaria szerszámgyárának szakértői maguk fejlesztették, gyártották és programozták a gyártáshoz szükséges berendezéseket és eszközöket, míg a présszerszámok Győrben, Ingolstadtban és Neckarsulmban készültek. Ezen kívül az ajtók külső és belső elemeit az Audi Hungaria nagyszériás présüzemében gyártják.

Pin It