Nissan Leaf 15 % kedvezmény a MOL Plugee e-töltőkön

by Mészáros Gergely

A MOL-csoport a Nissannal, valamint további konzorciumi partnereivel közösen a NEXT-E (az Európai Unió által támogatott) projekt keretében a régió legnagyobb töltőhálózatát hozza létre. Az együttműködés folytatásaként a MOL és a Nissan abban is megállapodott, hogy a magyarországi MOL Plugee töltőket a Nissan LEAF vagy e-NV200 tulajdonosok egy éven keresztül - 2021.12.31-ig - kedvezményesen használhatják.

nissanleaf2018cA NEXT-E projekt részeként összesen 252 villám-, illetve ultra-gyors töltőt telepítenek konzorciumi szinten (MOL, Nissan, E.ON, Petrol, HEP és BMW), azzal a céllal, hogy hat közép-kelet-európai ország – Csehország, Horvátország, Magyarország, Románia, Szlovákia és Szlovénia – teljes mértékben átjárható legyen elektromos autóval, s így akár majd könnyedén el lehet a cseh határtól az Adriára vagy a Fekete-tengerhez.
nissanleaf2018f2021 végéig minden MOL Plugee töltési tranzakcióból a Nissan elektromos autó tulajdonosok 15% kedvezményt kapnak a mindenkor érvényes regisztrált felhasználóknak elérhető árakból. Ez azt jelenti, hogy DC töltés esetében kilowattóránként bruttó 139 Ft helyett bruttó 118,15 Ft-ot, AC töltés esetében bruttó 99 Ft helyett bruttó 84,15 Ft-ot fizetnek a tulajdonosok. A 31. perctől fizetendő jelképes bruttó 1 Ft-os percdíj 85 fillérre csökken percenként a gépjármű tulajdonosoknak. Azon felhasználók, akik már rendelkeznek regisztrált fiókkal az [email protected] címre kell írjanak, megadva a vevőkódot/szerződésszámot, valamint az autó alvázszámát és átállításra kerül a regisztráció. Természetesen a MOL Plugee Driver Portálján keresztül is elvégezhető a regisztráció.
nissanleaf2018dzsA Plugee töltőkön kétfajta villámtöltő (CCS Combo és CHAdeMO), valamint egy váltóáramú Type2-es gyorstöltő csatlakozó érhető el, míg az ultra töltőkön CCS Combo és CHAdeMO található. Ezeknek köszönhetően gyakorlatilag minden nagy autógyártó megtalálja a töltési lehetőséget, legyen az elektromos autó, vagy konnektorból tölthető hibrid modell.
nissanleaf2018nyA MOL Plugee idehaza már több mint 60 helyszínen nyújt nagyteljesítményű elektromos töltési szolgáltatást, a hálózatát pedig dinamikusan bővíti. Emellett öt ultragyors töltőt is üzemeltet. Ezeknek a berendezéseknek a teljesítménye 150 kW, ami háromszor gyorsabb töltést jelent, mint a leginkább elterjedt villámtöltők (50 kW). A Nissan LEAF nagyobb akkumulátoros változata ezeken a töltőkön huzamosan 70 kW-tal tud tölteni. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy 30 perc* alatt kb 200 km* megtételéhez elegendő elektront lehet tankolni a LEAF-be.
nissanleaftekna2018kMagyarországon a Nissan LEAF a 2013-as értékesítési kezdet óta minden évben piacvezető volt, egyúttal a legelterjedtebb villanyautó a magyar utakon. Emellett globálisan is az egyik legnépszerűbb elektromos személygépkocsi, 2010 óta már több mint 500.000 db fogyott belőle világszerte, melyből több mint 175.000 Európában .Az e-NV200 pedig az elektromos haszongépjármű park éllovasa.

Pin It