Hyundai IONIQ 5 Hamarosan…

by Mészáros Gergely

Már nem kell sokat várnunk a Hyundai IONIQ 5 bemutatójára, a kifejezetten érdekes megjelenésű elektromos crossoverről a következő hónapban rántja le a leplet a dél-koreai márka.

hyundaiioniq5 2020Egyelőre azonban meg kell elégednünk ezekkel az elsötétített részletfotókkal, melyek az autó elejéről és hátuljáról készültek, viszont közel sem árulnak el minden érdekességet róla. Annyit azonban már elárult a Hyundai a 45 concept alapján készülő újdonságáról, hogy ez lesz az első modelljük, mely olyan motorháztetővel érkezik meg a piacra, ami kagylóhéj-szerűen átfogva a kocsi teljes szélességét, minimalizálja a lemezek közötti hézagokat, ezzel teremetve letisztult és csúcstechnológiás megjelenést. Az is feltűnhet a képeken, hogy az IONIQ 5 digitális visszapillantó tükrökkel lesz felszerelve, a keréktárcsái pedig aerodinamikailag optimalizáltak.
hyundaiioniq5 2020aRáadásul a Hyundai Austria az elmúlt év során véletlenül már közzétett néhány teljesítményspecifikációt, az IONIQ 5 csúcsteljesítménye várhatóan 309 lóerő lesz, s az összkerék-hajtás segítségével 5,2 másodperc alatt gyorsul 0-ról 96 km/h-ra. Az is kiderült már, hogy az ultragyors töltési képességével öt perc alatt is megtankolható annyira, hogy WLTP ciklus szerint 62 kilométert képes legyen megtenni. A teljes hatótávja körülbelül 450 kilométer lesz, de az akku kapacitása most még titok. Az új Hyundai hatékonyságához a tetőkbe épített napelemes panelek is hozzájárulnak. További részletek hamarosan.
hyundaiioniq5 2020b

Pin It