Porsche Taycan 4S Négykerekű műalkotás Budapesten

by Mészáros Gergely

A Porsche Exclusive Manufaktur a személyre szabás legmagasabb fokát teszi elérhetővé a zuffenhauseni sportautó-gyártó modelljei számára: a Taycan esetében is szinte végtelen az egyedi lehetőségek tárháza. Ezt szemlélteti a Porsche Centrum Budapest márkakereskedésben kiállított exkluzív Porsche Taycan 4S.

porschetaycan4s porscheexklusivemanufaktur03Cseresznye metál – csak egyetlen szín a Porsche Taycan 4S-hez elérhető tizenhét különféle árnyalat közül, amely tökéletesen kiemeli a teljesen elektromos sportautó magával ragadó formavilágát. Hozzá megannyi részlet, amely nem csak az autóról mesél, hanem tulajdonosáról is. Lendületes, céltudatos? A fekete részleteket tartalmazó SportDesign csomag és a feketére fényezett, 21 colos Exclusive Design könnyűfém kerékgarnitúra tökéletes választás. Kifinomult, elegáns? Az ülések bézs üléskárpitozása és dombornyomott Porsche címere elárulja. A márka elkötelezett híve? A „Porsche” feliratot vetítő külső LED ezt éjszaka is láttatja.
porschetaycan4s porscheexklusivemanufaktur01Mindez csak néhány a Porsche Exclusive Manufaktur által kínált mintegy 70 különféle lehetőség közül, amivel az ügyfelek egyedibbé teheti saját Porsche Taycan modelljüket. A gyári lehetőségekkel együtt így a kombinációk száma jóformán végtelen, így ügyfelünk nem csupán egy Porschéba ülhet be, hanem a saját, egyedi Porschéjába. Az elektromos modell persze nem csak exkluzivitása okán állhat közel a szívünkhöz. Hanem saját szíve okán is. Akár 571 lóerős maximális teljesítménye és 650 Nm nyomatéka a szofisztikált összkerékhajtási rendszernek köszönhetően veszteségek nélkül fokozza az elektromos hajtású sportautó dinamikáját. Állórajt 100 km/h-ig? Mindössze 4 másodperc. 200 km/h-ig? Csupán 12,9. Villanyautós korlátok? Mondja ezt az, aki még nem látta a 250 km/h-s végsebességet vagy az akár 464 kilométeres hatótávot (WLTP ciklus szerinti adat). Hosszadalmas töltés? A Taycan 4S Performance Plus akkumulátora képes akár 100 kilométerre elegendő töltést felvenni mindössze 5 perc alatt.
porschetaycan4s porscheexklusivemanufaktur02Ugyanakkor a Taycan két dologtól bizonyosan még értékesebbé válik: az Ön ízlésétől és személyiségétől. A Porsche Exclusive Manufaktur a csúcstechnológia és a kézműves megoldások egyesítésével éppen azon dolgozik, hogy járműveinket maximálisan és aprólékosan személyre szabja. A Manufaktur bő 30 fős csapata különösen változatos külső és belső műszaki és látványelemek megvalósításán dolgozik, a világítástól kezdve a kereken és a hajtásláncon át a belső tér számos részletéig minden az ügyfél ízlésének megfelelően módosítható.
porschetaycan4s porscheexklusivemanufakturHa a Porsche Exclusive Manufaktur által kínált opcionális megoldáson túl is szeretne valami egyedit az ügyfél, annak sincsen akadálya. Sőt, a speciális ügyfélautók mellett a Porsche Exclusive Manufaktur készít limitált példányszámú különleges kiadásokat, mint például a 911 Turbo S Exclusive Series vagy a Porsche 911 Targa Heritage Edition. A gyártó saját részlege már 1986 óta a személyre szabásra specializálódott, egyedi alkotásaival tökéletesen ültetve át a gyárt hagyományait és az ügyfelek kívánságait a jelen és a jövő Porsche modelljeibe. A Heritage Design stratégia kiteljesítéseként a Porsche Exclusive Manufaktur a Style Porschéval együtt további kivételes, limitált példányszámban elérhető koncepciókat is alkot, amelyek a Porsche gazdag történelmének különböző időszakait vegyítik napjaink modern sportautóival.

Pin It