Mini Cooper SE Electric Collection - Gyűjtőknek

by Szélpál Imre

2021 márciusában debütál az utakon a tisztán elektromos meghajtású MINI első különkiadása, amely minden korábbinál letisztultabb formanyelvvel, Multitone Roof színátmenetes tetőfényezéssel, exkluzív stílusjegyekkel, újra gondolt utastéri elrendezéssel és prémium minőségű felszereltségi tételekkel népszerűsíti tovább az emisszió-mentes mobilitást, az opcionális extrafelszereltség részeként új vezetést támogató rendszerekkel, kényelmi funkciókkal és járműkapcsolati megoldásokkal. 

MiniElectricCollection2

Friss stílusjegyeinek és új felszereltségi tételeinek köszönhetően a MINI Cooper SE (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 0,0 liter / 100 km; kombinált energiafogyasztás a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint: 15,2 – 17,6 kWh / 100 km; kombinált energiafogyasztás a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC – New European Driving Cycle) tesztkörének mérései szerint: 14,9 – 16,1 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 0 gramm / km) 2021 márciusától minden korábbinál intenzívebb vezetési élménnyel népszerűsíti tovább az elektromos mobilitást. A brit prémiumgyártó első tisztán elektromos meghajtású modelljét az új MINI Electric Collection különkiadás öltözteti még színesebb ruhába: az új MINI letisztult formanyelvéhez, újratervezett frontrészéhez és Multitone Roof színátmenetes tetőfényezéséhez a karosszérián és az utastérben egyaránt exkluzív stílusjegyek, illetve prémium minőségű felszereltségi tételek társulnak. 

MiniElectricCollection11

Az új MINI végtelenül letisztult formanyelve lehetővé teszi, hogy a MINI Cooper SE frontrészét meghatározó stílusjegyek, így a hatszögletű hűtőrács és a kör alakú első fényszórók még inkább előtérbe kerüljenek. A MINI Electric Collection különkiadáshoz elérhető karosszériafényezési árnyalatok között most először az Island Blue metál, alternatívaként pedig a Rooftop Grey metál is megtalálható. Az exkluzív kiadás ráadásul a Multitone Roof színátmenetes tetőfényezést is megkapja, amely egyedülálló stílusjegy a kisautók mezőnyében.

Az új karosszériafényezési technika a szélvédőtől egészen a hátsó légterelő szárnyig nyúlva kínálja a San Marino Blue, a Pearly Aqua és a Jet Black árnyalatok harmonikus átmenetét. A különkiadás összetéveszthetetlen megjelenését exkluzív motorháztető-dizájn és oldalsó csíkok nyomatékosítják, amelyek színátmenetes kialakításukkal a Multitone Roof színátmenetes tetőt is stílusosan egészítik ki.

MiniElectricCollection15

A sportos kisugárzást fekete külső visszapillantó-házak, 17” méretű MINI Electric Collection küllő-dizájnú könnyűfém keréktárcsák, valamint Piano Black magasfényű karosszéria-kiegészítők (a hűtőrács, az első fényszórók és a hátsó lámpák keretei, a MINI emblémák, a hátsó típusfelirat, a kilincsek és az oldalsó irányjelző-panelek) erősítik. A csomag részei továbbá a mátrix funkcióval dolgozó távolsági fénnyel szerelt adaptív LED-technológiás első fényszórók, a nyomtatott MINI Electric felirattal ellátott küszöblécek, a Light Grey szövet / műbőr borítású sportülések, az újratervezett, MINI Yours Aluminium utastéri dekorbetétek és az antracit-árnyalatú tetőkárpit is. Az utastér újragondolt prémium minőségét MINI Electric logóval ellátott, nappa bőrrel bevont sportkormány fokozza. 

MiniElectricCollection26

A MINI Electric Collection különkiadás a vezetés zéró emissziójú élményének kiváltképp exkluzív formáját váltja valóra, miközben az elektromos motor azonnal rendelkezésre álló, 135 kW / 184 lóerő maximális teljesítménye, a futómű típus-specifikus hangolása és a MINI Cooper SE alacsony súlypontja garantálja a MINI által fémjelzett, legendás agilitást. A nagyfeszültségű lítium-ion akkumulátor, amelyet a mérnökök mélyen a modell padlólemezébe süllyesztettek, a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP) mérései szerint egyetlen feltöltéssel 203 – 234 kilométer tisztán elektromos hatótávolságot kínál. A MINI Cooper SE első különkiadásához opcionális extrafelszereltségként megrendelhető tételek sorát újonnan összeállított felszereltségi csomagok színesítik, amelyek a legkedveltebb kényelmi funkciókat, a legintelligensebb járműkapcsolati megoldásokat és az iránymutató vezetést támogató rendszereket egyaránt felkínálják a brit prémiumgyártó ügyfeleinek.

MiniElectricCollection3

A modellhez első ízben válik elérhetővé a kormányfűtés, miközben a MINI Cooper SE alapfelszereltségének a Connected Navigation csomag is része. A Connected Navigation Plus csomag MINI Head-Up kijelzőt, vezeték nélküli okostelefon-töltést, a Concierge Services szolgáltatásait és a MINI Connected XL okosalkalmazás funkcióit is magába foglalja. A Driver Assistance csomag része az új sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (Lane Departure Warning), amely a kormány rezgetésével figyelmezteti a vezetőt, ha véletlen sávelhagyás veszélyét érzékeli. Az új DriverAssistance Plus csomag részeként elérhetővé válik a modellhez az aktív tempomat (Active Cruise Control) is, amely most első ízben Stop & Go funkcióval dolgozik.

MiniElectricCollection7

A technológia arra is képes, hogy szükség esetén álló helyzetbe fékezze az autót. A tovább haladáshoz a vezetőnek csupán újra rá kell lépnie a gázpedálra. A technológia négy fokozatban képes automatikusan tartani a kívánt sebességet és távolságot az autó előtt haladó jármű mögött, amelyhez folyamatosan elemzi a szélvédő mögé szerelt kamera élőképét. Ezen technológiák nem csupán forgalmi dugókban araszolva, de korlátozott vezetési élmény esetén is nagymértékben segítik a vezetőt, aki így a minden korábbinál intenzívebb menetkomfortra koncentrálhat.

Pin It