Mercedes-Benz eVito Tourer Kerekesszékkel is használható

by Mészáros Gergely

A helyi kibocsátásmentes közlekedésre történő átállással a mozgáskorlátozott személyek vagy az őket kiszolgáló szállítóvállalatok is kihívás előtt állnak, hogy megfelelő közlekedési eszközök álljanak rendelkezésükre. Az átalakított Mercedes-Benz eVito Tourer egy kiváló alternatíva.

mercedesbenzevitotourer01A Mercedes-Benz egy régi partnerével, az ammerlandi Apenben található AMF-Bruns GmbH & Co. KG-vel közösen készítette el az az átépítést, melynek során az eVito Tourer hosszú karosszériaváltozatának hátsó részét kerekesszékes felhajtásra alkalmas rámpával egészítették ki. Ez lehetővé teszi a kerekesszékes és mozgáskorlátozott személyek kényelmes és biztonságos utazását. A beépített, csúszásgátló EASYFLEX rámpa egyszerű és akadálymentes bejutást kínál a belső térbe, majd utána könnyen és gyorsan átalakítható rakodófelületté. A személy- és kerekesszék-rögzítő rendszer segítségével garantált a biztonságos utazás, az elülső rögzítésre pedig egy extra hosszú rögzítőöv szolgál. Emellett a jármű FUTURESAFE fej- és háttámlákkal is felszerelhető.
Az utastér mélyített padlója nagyvonalú helykínálatot biztosít: hátul kb. 1.450 mm-es hasznos magasság várja a mozgáskorlátozott utazót. Elöl ugyanakkor, a vezetőn kívül akár még öten is helyet foglalhatnak. A második üléssorban opcionálisan ledönthető és kinyitható ülések teszik még rugalmasabbá az eVito Tourer használatát.
mercedesbenzevitotourerAz átépített Mercedes busz nem csak olyan szállítószolgálatok számára alkalmas, amelyek szeretnék a mozgáskorlátozott személyek helyi emissziómentes szállítását megvalósítani. A megoldással akár taxitársaságok is új ügyfélkörhöz juthatnak, aktívan hozzájárulva a mozgáskorlátozottak mobilitásának elősegítéséhez. Andreas Böger, a Mercedes-Benz haszongépjárműveinek németországi értékesítéséért felelős vezetője elmondta: „A helyi károsanyag-kibocsátás nélküli járművek mindenekelőtt városi környezetben bírnak különösen nagy jelentőséggel a mozgáskorlátozott emberek számára. Az eVito Tourer modellünk ideális kiindulási alapot biztosít a személyszállítás sokoldalú és rugalmas megvalósításához, így például a kerekesszékkel közlekedők biztonságos és kényelmes szállításának kialakításával. Örülök, hogy partnerünkkel, az AMF-Bruns-szal közösen elsőként kínálhatunk megoldást erre a feladatra a szegmensben, amely minden bizonnyal nagy érdeklődésre tart majd számot a kerekesszékes személyek utazásának területén.”

Pin It