KIA EV6 Előzetes

by Mészáros Gergely

A Kia bemutatta az EV6 első hivatalos, kedvcsináló fotóit, mely a márka első, kifejezetten elektromos hajtásra tervezett modellje lesz.

kiaev6teaser03Az EV6 a dél-koreai márka elektromos autózás felé vezető útjának, illetve az ehhez kapcsolódó átalakulásnak az első, indító modellje. Az újdonság a Kia globális elektromos padlólemezén (Electric-Global Modular Platform: E-GMP) épül, s egyedi megjelenés és high-tech részletek jellemzik majd.

“Az EV6 új márkacélunk (Movement that inspires), és új formafilozófiánk tökéletes megtestesítője. Arra született, hogy élvezetessé és természetessé tegyen minden utazást azáltal, hogy természetes, egyszerű és intuitív élményeket kínál, olyanokat, amelyek jobbá teszik használóinak mindennapjait” - mondta Karim Habib, a márka globális formatervező központját is irányító Kia-alelnök. “Célunk, hogy kézzelfogható élménnyé tegyük az autózást és izgalmas, eredeti, ötletes elektromos autókat alkossunk mindehhez.”
kiaev6teaser02A brand átalakulásának fontos részeként a márka első tisztán elektromos modelljének bevezetésével egy időben új típusnév-rendszer is megjelenik. A világ valamennyi piacán használatos új elnevezések rendszere egyszerű felépítésű, logikus és átlátható.
kiaev6teaser01A márka valamennyi elektromos modelljének típusneve EV-vel kezdődik, így mindenki számára azonnal egyértelmű és könnyen azonosítható, hogy ezek a Kiák tisztán elektromos hajtásúak. A betűket követő szám a modell helyét és rangját is mutatja a kínálatban.
kiaev6teaserAz EV6 a Kia új márkaszlogenjének (Movement that inspires) első kézzel fogható megtestesülése, premierje még 2021 első negyedévében várható.

Pin It