Nissan Ariya - Az elektromos kor színei

by Mészáros Gergely

A Nissan színszakértői az Ariya előremutató technológiájából merítettek inspirációt, hogy prémium és futurisztikus árnyalatokat tartalmazó palettát hozzanak létre.

Ninssanariya.JPGA Nissan Ariya tíz kültéri színből álló gazdag palettáját, változatos árnyalatait az elektromos modell erős és innovatív szellemisége és az izgalmas jövő inspirálta. A négy egyszínű és hat kéttónusú opció kiemelkedően fejlett, környezetvédelmi értelemben fenntartható színelőállító technológia segítségével kerülnek fel az autókra, mely 25 százalékkal csökkenti a szén-dioxid kibocsátást – ezáltal lényegesen leredukálja a zéró-emissziós jármű környezeti hatását.
Ninssanariya02Ebből kettő példátlan árnyalat: az Akatsuki Arany és Aurora zöld fantázianevű színeket kifejezetten az elektromos coupé crossover számára fejlesztették. „A zsenialitás, amit a Nissan Ariya képvisel arra inspirált minket, hogy egy teljesen új gondolkozásmódot alkalmazzunk a színdizájnban” – meséli Lesley Busby, A Nissan Design Europe színmenedzsere. „Az Ariya a Nissan elektromobilitási szakértelmének és az EV dizájn jövőjét illető erős szándéknyilatkozatának csúscspontja. Ezért keményen dolgoztunk, hogy valóban futurisztikus és technológia-vezérelt dizájn nyelvet mutassunk be a színeket illetően. Részletes elemeztük a szín lehetőségeket, hogy tökéletes párt alkossanak az Ariya innovatív személyiségével.”
Ninssanariya06A japán „hajnal” kifejezés által inspirálva az Akatsuki Arany feltűnő megjelenése a napfelkelte ragyogását imitálja, metál csillogása a rézhuzalok vonalvezetését idézi. Az Aurora Zöld a gyönyörű Sarki Fény jelenségről kapta nevét (aurora borealis), mely a sarkvidéken gyakori látvány. A különböző tónusok kifinomult egyvelegének köszönhetően a szín nézőponttól függően zöld és lila is lehet, mely az ámulat és kíváncsiság érzetét kelti. A Gyöngyház Fekete szívében egy teljesen új pigment található, hogy kiemelje a festék mélységét és egy gazdag, különleges megjelenést biztosítson. A komplex és tiszta Gyöngyház Fehér több ragyogást és tisztaságot kínál, mint bármilyen korábbi Nissan jármű.

Pin It