KIA EV6 - A villanyautók Ferrarija lesz?!

by Mészáros Gergely

A kétmotoros, összkerékhajtású, 585 lóerős EV6 GT mindössze 3,5 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra, végsebessége pedig eléri a 260 km/h-t. Ráadásul mivel a hagyományos differenciálzár szerepét átvevő elektronikus szabályozórendszer is jár hozzá, a pilóta a végletekig kiélvezheti az autója menetteljesítményeit – tökéletes biztonságban. Jönnek a részletek, mindent elárulunk a KIA első tisztán elektromos modelljéről, az EV6-ról.

Az EV6 formáját meghatározó, „Egyesült Ellentétek” dizájnfilozófiát már bemutattuk korábban, úgyhogy most a műszaki paramétereken és egyéb jellemzőkön a sor. Például a tisztán elektromos hajtásláncán, mely többféle hatótávval és teljesítményszinttel is elérhető lesz. Ez az E-GMP moduláris padlólemez szerkezeti felépítésének és szabványos részegységeinek köszönhető, mivel jelentősen leegyszerűsítik a tervezési és a gyártási folyamatokat egyaránt. Így azonos a műszaki alapokon többféle felépítésű, hajtásmódú, eltérő teljesítményű modellváltozat is viszonylag egyszerűen megépíthető.
Többek között egy kétmotoros, összkerék-hajtású GT változat is, melynek összteljesítménye 585 LE (430 kW), kombinált forgatónyomatéki maximuma pedig 740 Nm. Ez a változat mindössze 3.5 másodperc alatt gyorsul állásból 100 km/h-ra, végsebessége pedig eléri a 260 km/h-t, s a hagyományos differenciálzár szerepét átvevő elektronikus szabályozórendszernek hála, az EV6 GT pilótája a végletekig kiélvezheti autója tudását, miközben a biztonság végig tökéletes marad.
De az EV6 választható kizárólag hátsókerék-hajtással, valamint kétféle – 58,8 és 77,4 kWh-s – kapacitású akkumulátorcsomaggal. (A GT kizárólag a nagyobbal futhat.) Hátsókerék-hajtással és a nagyobb akkumulátorral a 229 lóerős EV6 510 kilométert képes megtenni a WLTP norma szerint, míg az összkerékhajtású, kétmotoros, 325 lóerős kivitel 605 Nm-es maximális forgatónyomatéka alig 5.2 másodperc alatt gyorsítja álló helyzetből 100 km/h-ra az autót. Az 58,8 kWh-s akkuval szerelve 6.2 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra a 170 lóerős, hátsókerekes EV6.

Sokkal érdekesebb adat, illetve tény ennél, hogy az EV6 800 és 400V-ról is tölthető, mindenféle kiegészítő berendezés vagy adapter használata nélkül. Gyorstöltéssel akár 18 perc alatt 10-ről 80 százalékra telíthető mindegyik, sőt, 100 km-nyi hatótáv akár kevesebb, mint 4,5 perc alatt vételezhető (77.4 kWh-s akkumulátorcsomag, és hátsókerék-hajtás esetén). Beépített töltés-szabályozójával sokkal rugalmasabb a korábbi modelleknél, képes kommunikálni a töltőrendszerrel, sőt, szükség esetén akár az energiaáramlás iránya is megfordítható. Vagyis az EV6 akkumulátorából energia táplálható a hálózatba. A „kinyerhető” elektromos teljesítmény csúcsértéke 3.6 kW, ami elegendő lehet akár egy 55 colos képátlójú TV készülék, és egy légkondicionáló párhuzamos működtetésére is, több mint 24 órán keresztül. Ugyanígy a rendszer akár másik elektromos autó feltöltésére is képes és alkalmas lehet. Feltétlen említést érdemel az is, hogy 35 százalékos töltöttségi szint felett az EV6 akár 1,600 kilós utánfutó vontatására is alkalmas.

A KIA EV6 hatékonyságát fejlett energia-visszanyerő rendszerek fokozzák, mint például a hőszivattyú, mely az autó hűtőrendszerének veszteséghőjét hasznosítja. Ennek köszönhetően az EV6 akár -7 fokos hőmérsékleten is képes elérni a +25 fokon rendelkezésre álló hatótávolság 80 százalékát. Hasonlóképpen a hatótáv növelését szolgálja a Kia regeneratív fékrendszerének legújabb változata, amelynek erőssége a kormány mögötti léptetőfülekkel szabályozható. A vezető - levéve jobb lábát a gázpedálról - hat fokozatban szabályozhatja a motorfék erősségét, és a villanymotor(ok) töltésének mértékét. i-PEDAL állásban a leghatékonyabb a visszatáplálás, ilyenkor a KIA “egypedálos” módon is vezethető.
kiaev6 2021nyAz utastér is rengeteget profitál az E-GMP padlólemez egyedi jellemzőiből. A kompakt külső méretekkel rendelkező EV6 2.900 milliméteres tengelytávja egy középkategóriás szabadidő-autó térkínálatát nyújtja. A beltér legfeltűnőbb és legkülönlegesebb eleme a nagyméretű, ívelt és egybefüggő audiovizuális és navigációs képernyő, de még a vékony és könnyű ülések – újrahasznosított műanyagból készült - huzata is látványelemként szolgál. Számos tágas és praktikus tárolót rejt az EV6, a csomagtartó alapmérete 520 liter. Ezen túl azonban az autó orrában is található egy 52 literes rekesz. Feltétlen említést érdemel még az EV6 kiterjesztett valóság alapú head-up kijelzője, mely a vezető látómezejébe vetíti a legfontosabb menetadatokat, köztük a biztonsági rendszerek figyelmeztetéseit és a navigáció adatait is. Az opcióként rendelhető 14 hangszórós Meridian® audiorendszer ugyancsak egyedi hangélményt kínál, a hangszórórendszert aktív hangtervezés funkcióval is ellátták.
kiaev6 2021lyVégül, de nem utolsósorban az EV6 élvonalbeli biztonsági funkciókkal vigyáz az utasaira, mindezeket az ADAS fogja össze. Csak felsorolásszerűen következik néhány tétele: Biztonságoskiszállás-segéd (Safe Exit Assist, SEA), sávkövető rendszer (Lane Following Assist, LFA), autópályán vezetést támogató asszisztens (Highway Driving Assist 2, HDA 2) legújabb generációja, távirányítós parkolóasszisztens.
kiaev6 2021kAz EV6 az első lépés a frissen átalakult Kia életében, ugyanakkor az első lépés azon az úton is, amelyen elindulva a márka azt ígéri, látványos, inspiratív, fejlett műszakiságú és magas technológiai színvonalú autókat kínál vásárlóinak. A Kia jövője a fenntartható mobilitás, a márka átalakulásának célja, hogy a vállalat mobilitási szolgáltatóvá váljon.

Pin It