Mercedes-Benz EQS - ElektromoS luxus

by Mészáros Gergely

A csillagos márka elektromos flottájának zászlóshajója nemcsak kivételes hatékonyságot és helykihasználást biztosít, de mesterséges intelligenciájának és kivételes anyaghasználatának hála, ünnepé varázsolja az utazást. Egyetlen feltöltéssel akár 770 kilométeren át.

A Mercedes-Benz a világ első luxuslimuzin villanyautójaként vezette színpadra a vadonatúj EQS-t, mely ugyan sok tekintetben rokonságban van az S-osztállyal, ám valójában egy teljesen új, kimondottan az elektromos járművek számára tervezett architektúrát használ, amire hamarosan egy egész modellcsalád épül. Ennek megfelelően az EQS minden szempontból különleges élményt nyújt, sokoldalúan megszólítva az emberi érzékszerveket.
Nyilvánvaló, hogy az egyik legfontosabb észlelés a vizuális, az emberi szemben több mint 100 millió pálcika és csap gondoskodik a látásról, hogy a látványos far és az előretolt kabin legapróbb részletei se maradjanak rejtve előlünk. A sportosan alacsony, kupészerű sziluett, az előretolt A-oszlop és a vele teljes harmóniában ívelő C-oszlop „között” hatalmas utasteret fog közre, a hosszú tengelytávot a rövid túlnyúlások is hangsúlyozzák. Ehhez 5216 milliméteres hosszúság, 1926 milliméteres szélesség és 1512 milliméteres magasság társul, vagyis az EQS kifejezetten tekintélyes méretű, a fordulóköre viszont mindössze 10,9 méteres - az opciós hátsótengely-kormányzással. A csomagtartó kapacitása alapra 610 literes. A 19-22 colos felniken gördülő elektromos szedán karakterét egyedi fényhíddal összekötött, DIGITAL LIGHT funkcióval is felszerelhető fényszórók, valamint Black Panel fekete hűtőrács teszi igazán különlegessé, jól elkülönítve az újdonságot a belső égésű motorral felszerelt Mercedesektől. Ráadásul az AMG Line vagy az Electric Art külső csomag megvásárlása esetén spéci, háromdimenziós csillag trónol a hűtőrácson, felidézve az z 1911-ben bejegyzett Daimler-Motorengesellschaft anyavállalat eredeti logóját. Ugyanakkor számos stíluselemnek komoly aerodinamikai funkciója is van, az övvonalnál található tükrök éppúgy csökkentik a légellenállást és a zajszintet, mint a karosszéria síkjába süllyedő kilincsek. A motorháztető kizárólag a szervizben nyitható, az ablakmosó-folyadékot a bal oldalon, egy speciális „ajtón” át lehet betölteni. Ennek ismeretében nem csodálkozunk, hogy az akár 0,20-as légellenállási együtthatójával az EQS új mércét állít fel a sorozatgyártású autók között. S a kiváló aerodinamika a hatótáv mellett az utazási kényelemre is pozitív hatással van, amit a (széria) Akusztika komfort csomag számos kiegészítő szigeteléssel tovább fokoz. A csendet a többrétegű, akusztikus oldalüvegek is „növelhetik”, ahogy a panorámatető speciális tömítései és szélterelői is hozzájárulnak a néma közlekedéshez.
Ezzel már át is tértünk a hallásra, hiszen az emberi fül a hanghullámokat észleli, ami az EQS esetében a megnyugtató csöndesség mellett interaktív, személyre szabott és érzelmes akusztikai élményt jelent. A Silver Waves bahy a Vivid Flux hangzásvilág már az autóhoz való közeledést és a beszállást is „hangos” üdvözléssel kíséri, miközben az ENERGIZING COMFORT programok az erdők, a tengerek, netán a nyári záporok hangját „imitálhatják”. A zenehallgatást az MBUX Online Music szolgáltatás könnyíti meg, mely integrált hozzáférést biztosít a legnagyobb zenei streaming szolgáltatók tartalmaihoz, búcsúzáskor pedig érdekes Aura hangokat hallhatunk.

Visszatérve még egy kicsit a látványvilághoz, az EQS fejlesztői a belső tér kialakítása során is új utakon járhattak: tervezői szabadságuk legékesebb példája talán az MBUX Hyperscreen. A konkáv képernyő a műszerfal teljes egészére kiterjed, s olyan részletes megjelenést, olyan új „világot” nyújt, ami egyértelműsíti az elektromos luxuslimuzin küldetését. Felette egy lapos légbeömlő-ív húzódik, megerősítve az avantgárd atmoszférát, míg a letisztult ajtópanelek, a minőségi és modern anyagok az otthonosság érzetét sugározzák. A digitális csúcstechnológiát – az MBUX Hyperscreenen túl – a kiterjesztett valóság funkciókkal rendelkező Head-up-Display is szemlélteti.
mercedesbenzeqs 2021editionone78Persze, az ember legnagyobb érzékszerve a bőr, „vele” érezzük a hideget és a meleget, a puhaságot és a keménységet, a szárazságot és a nedvességet egyaránt. Az EQS bendőjében rengeteg hatás érhet minket: többek között a hasított bőr és a neoprén elegyére emlékeztető NEOTEX modern struktúrája vagy a nyíltpórusú, valódi fabetétek. Az MBUX Hyperscreen központi és utas oldali érintőképernyője haptikus visszajelzést is ad, ráadásul, ha erősebben nyomunk a kijelzőre, azzal másféle parancsot adhatunk ki. De a teljes testünket kényezteti az EQS, összesen tízféle – köztük lávaköves – masszázsprogram közül választhatunk.
mercedesbenzeqs 2021editionone76Mivel légzéskor folyamatosan illatanyagok jutnak a szervezetünkbe, s két rendszer egymástól függetlenül is továbbítja az adatokat az agynak, a kellemetlen „szagokat” HEPA-szűrővel tartja távol az EQS az orrunktól, valamint különösen hatékonyan távolítja el a finomport, a kisméretű részecskéket és a polleneket a bejutó külső levegőből. Közben az AIR-BALANCE csomag részekén elérhető aktív illatosítás teremt kellemes környezetet, például a füge frissességét idéző No.6 MOOD zöld jegyében.
mercedesbenzeqs 2021editionone88Az EQS azonban nem pusztán megszólítja az érzékeinket, hanem önmaga is figyel, érzékel. Mintegy 350 érzékelő pásztázza az utasokat, illetve az autó környezetét, legyen szó távolságokról, sebességről, gyorsulásról, fényviszonyokról, csapadékról és hőmérsékletről, vagy akár az ülések foglaltságáról. A rendszer az érkező információkat villámgyorsan feldolgozza, majd döntéseket hoz. Képességeit a mesterséges intelligencia révén gyarapítja, a betanult folyamatokat folyamatosan optimalizálja, ezzel is hatványozva a felhasználói élményt. Például a kiválasztott menetprogram is befolyásolja a hangokat a Burmester® Surround audiorendszer segítségével. Még az ajtónyitással sem kell fáradoznunk, az automatikus komfort ajtók esetében a kilincsek kiemelkednek, s ha a sofőr a kocsi másfél méteres körzetébe ér, a vezető oldali ajtó automatikusan kitárul. Az esetleges akadályokat a parkolóérzékelők észlelik, a rendszer pedig a holttérfigyelővel összedolgozva fokozza a nyitási biztonságot.
mercedesbenzeqs 2021editionone67München-Berlin, vagy éppen a tengerpart Budapestről megállás nélkül? Ami eddig a dízelüzemű gépjárművek kiváltsága volt, az immár az EQS-szel is valóra válik: a csillagos luxuslimuzin (WLTP szabvány szerinti) hatótávja 770 kilométer. Az új generációs lítium-ion akkumulátorai sokkal nagyobb energiasűrűséggel rendelkeznek, mint a korábbi EQ modellek, emellett a legnagyobb kapacitása eléri a nettó 107,8 kWh-t. (A tartósságot 70 százalékos kapacitásra vonatkozó 10 év vagy 250.000 kilométeres garancia szavatolja.) A hajtásrendszertől függően 10- vagy 12-cellás modulokba rendezett energiatároló-egységek házon belül fejlesztett vezérlőrendszere vezeték nélküli (OTA) frissítést is lehetővé tesz, az életciklusa során még tovább fejlesztve az EQS-t.
mercedesbenzeqs 2021editionone48A 400 V-os architektúra akár 200 kW-os töltésre is lehetőséget biztosít, amivel az akkumulátor csupán 31 perc alatt tölthető 10-ről 80 százalékra – vagyis 5 perc alatt akár 100 kilométer hatótávot is vételezhetünk. További pozitívum, hogy a Mercedes me Charge ügyfelei 2021-től kezdődően zöld, garantáltan megújuló forrásból származó energiával autózhatnak. Előny még az IONITY Unlimited gyorstöltő hálózat egyéves ingyenes használata, ami a - többi Mercedes me Charge töltőponttal együtt - mintegy 200.000 nyilvános kutat jelent. A Plug & Charge funkció megkönnyíti a töltőállomások használatát is: elég csak kompatibilis készülékhez csatlakoztatni az EQS-t, az engedélyezés és a töltés azonnal megkezdődik. Az elektromos intelligenciával felvértezett navigáció megtalálja az ideális megállási helyeket a betáplált útvonalon, sőt, a tervezéskor a jövőbe tekintve a hőmérsékletet, a töltőpontok várható foglaltságát és a jellemző forgalmi viszonyokat is figyelembe veszi.
mercedesbenzeqs 2021editionone16Az EQS hajtásáról egy hátul található elektromotor gondoskodik, de a 4MATIC változatok első tengelyén egy másik villanymotor is dolgozik. Az összkerék-hajtású rendszer intelligensen és állandóan változtatja a nyomaték elosztását a tengelyek között, percenként akár 10.000 alkalommal ellenőrizve a kerekek tapadását. A moduláris koncepció ráadásként széles teljesítményskálát kínál: már a piaci bevezetésekor a vásárlók rendelkezésére áll egy 333 és egy 524 lóerős verzió, valamint javában dolgoznak a 762 lovas csúcsmodellen is. A sokféleképpen állítható menetprogramok is tökéletesen illeszkednek a pilóta elvárásaihoz, a vitorlázás mellett az egypedálos használatra is lehetőség van, az összkerekes kivitelek akár 290 kW-is rekuperációra is képesek.
mercedesbenzeqs 2021editionone24Az EQS négylengőkaros első és többlengőkaros hátsó futóműve szoros rokonságban áll az S-osztály megoldásával. Az AIRMATIC légrugózás ADS+ folyamatosan változó lengéscsillapítással szériafelszerelés, éppúgy, mint a hátsó kerekek akár 4,5 fokos elfordítására képes hátsótengely-kormányzás. Ezek együttese kivételes menetkényelmet és dinamikát biztosít, a légrugózás például Comfort menetprogramban 120 km/h felett 10, 160 km/h felett pedig 20 milliméterrel csökkenti a szabad magasságot. Szükség esetén, 40 km/h-s tempó alatt 25 millimétert emelhetünk is a kasztnin.
mercedesbenzeqs 2021editionone81A hálózatba kötött, fejlett asszisztens rendszerek nagyban megkönnyítik az EQS vezetőjének a dolgát, egyúttal nagymértékben fokozzák az aktív biztonságot. A bizonyos országokban várhatóan 2022 első felétől elérhető DRIVE PILOT rendszer mindezt egy lépéssel még tovább viszi: bizonyos autópálya-szakaszokon nagy forgalom, vagy torlódás esetén képes lesz kimagasló fokú automatizált vezetésre 60 km/h-s sebességig, elsőként Németországban. Az INTELLIGENT PARK PILOT parkolási rendszer révén az EQS már felkészült a 4-es fokú automatizált parkolásra, vagyis megfelelő opcionális felszereltség és szolgáltatás megléte esetén teljesen önállóan beparkol az AVP infrastruktúrával rendelkező parkolóházakba, majd később igény szerint automatikusan ki is áll onnan.
mercedesbenzeqs 2021editionone68Az EQS forgalmazásának megkezdésekor két modell lesz elérhető, egyaránt a nagyobb, 107,8 kWh-s akkumulátorral. Az EQS 450+ maximális teljesítménye 333 lóerő, legnagyobb nyomatéka pedig 568 Nm, s álló helyzetből csupán 6,2 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-ra, végsebességét pedig elektronika limitálja 210 km/h-ban. Az összkerékhajtású EQS 580 4MATIC sofőrje 524 lóerőnek és 855 Nm nyomatéknak parancsol, ami különösen dinamikus menetteljesítményeket tesz lehetővé. A 0-100-as gyorsulás csupán 4,3 másodpercig tart.
mercedesbenzeqs 2021editionone18A vadonatúj EQS a Mercedes-Benz elektromos flottájának csúcsmodelljeként a karbonsemlegesség felé vezető út egyik fontos mérföldkövét jelenti. Emellett azonban páratlan utazási élményt és hatékonyságot garantál.

Pin It