Duna Autó Green Power Selection - Fókuszban az elektromobilitás

by Mészáros Gergely

A járványhelyzet nem törte meg, sőt, további portfólió bővítésre ösztönzte a Duna Autó ZRt-t: előbb a Citroën jelent meg az óbudai vállalat kínálatában, majd az egyedülálló okosszekrény szervizszolgáltatást indították el, most pedig – stílusosan a Föld napjához időzítve – a Duna Autó Green Power Selection üzletág is megkezdi a működését.

„A nemzetközi trendekkel párhuzamban az elektromobilitás egyre gyorsabban fejlődik hazánkban is. A növekvő kereslettel a márkakereskedéseknek is fel kell venniük a lépést, épp ezért döntöttünk mi is a portfólió-bővítés mellett” – kezdte Markó Zoltán, a Duna Autó Zrt. kereskedelmi és marketingigazgatója. „Az általunk forgalmazott 19 márka nagyrészének eddig is több alternatív meghajtású modell volt a kínálatában, de a Green Power Selection üzletág elindításával egy teljesen új fogyasztói szegmenst szereznénk megcélozni. Olyan új modellek jelennek meg cégünk palettáján, amelyek eddig nem voltak a portfólió részei. A bevezetés folyamatos lesz, induláskor a Tesla Model 3 kerül először bemutatótermünkbe. Hamarosan pedig érkezik a BMW iX3, Ford Mustang Mach-E és Polestar 2, a továbbiakban pedig több olyan felső kategóriás elektromos modell kerül a „válogatás” kínálatunkba, amely okkal tarthat számot a vevők érdeklődésére.”
Mivel kategórián belül is jelentősen növekszik a hazai Tesla iránti érdeklődés, az óbudai vállalat célja, hogy segítője és kiszolgálója legyen a prémium keresletnek. „Teslákat eddig általában online rendelésből lehetett vásárolni, pedig nagy az igény arra, hogy a potenciális vevők testközelből megismerhessék, kipróbálhassák a márka modelljeit. A közvetlen kapcsolattartás és kommunikáció azonban kulcsfontosságú a gépkocsi-vásárlás során, amire mi megoldást kínálunk” – emelte ki Groska Mihály, a Duna Autó Green Power Selection üzletág vezetője.
Az Autóváros újonnan megnyíló bemutatótermében lehetőség nyílik a különböző modellek, illetve az elektromos autózás pénzügyi és gyakorlati előnyeinek megismerésére. Emellett teljes körű szolgáltatási csomagot is kínálnak a szakemberek. Hogy ebbe mi tartozik bele? Az autókonfigurálási tanácsadástól, a kiválasztott jármű szállításán és forgalomba helyezésén át, a finanszírozási lehetőségek biztosításáig, minden adminisztrációs és logisztikai ügyintézést a vállalat végez ügyfelei részére. A null-kilométeres, prémium elektromos autók nem csak rendelésről, hanem készletről, azonnal is megvásárolhatók, sőt, vezetéstechnikai tréning is igényelhető hozzájuk, ami a technikai újítások miatt megalapozott igényt támaszthatnak az új tulajdonosokban.
HONDA E PROTOTYPE 1Az elektromos autók használói számára további fontos kérdés, hogy milyen módon oldható meg az otthoni és vállalati töltéstechnológia. A Duna Autó szakértői ebben is segítséget nyújtanak: legyen szó előzetes felmérésről, hálózatbővítésről, otthoni fali töltőberendezések szállításáról, garanciális szolgáltatásokról vagy akár kiegészítő napelemes rendszer kivitelezéséről. A vállalati ügyfelek részére pedig megoldható az otthoni töltések hivatalos vállalati elszámolhatósága is.
fiat500elaprima 2020dzsAhogy Markó Zoltán is elmondta, a magyar autóvásárlók is egyre nyitottabbak az elektromos és hibrid technológiák iránt, de az érdeklődők hajlamosak összehasonlítani az alternatív és hagyományos meghajtású autók árcéduláját, és ez alapján inkább lemondanak a zöld megoldásokról. Pedig a társadalmi felelősségvállalás, az eszmei érték mellett az elektromos autók fenntartási költségeiben rejlő megtakarítási lehetőségek is megalapozzák, hogy jó döntés egy környezetbarát modell megvásárlása. Nagyot lendített ezen a tavalyi, elektromos autóvásárlási pályázat, amikor már akár 2,5 millió forintos támogatást is szerezhettek a potenciális vevők. Az érdeklődés olyan nagy volt, hogy mindössze pár óra alatt ki is merült az erre szánt állami keret. A Duna Autó például több mint 300 darab elektromos autót adott át kormányzati támogatással, a 2020-as eladásoknak pedig 10%-a irányult a környezetbarát gépjárművek kategóriájára. A cég tavalyi értékesítési adatai alapján a tisztán zöld energiával működők közül a Renault Zoe és a Nissan Leaf a legnépszerűbb. Míg a plug-in hibridek esetében a Volvo XC90-ből adják el a legtöbbet az Autóvárosban, addig a hibrideknél és a mild-hibrideknél a Honda CR-V, illetve a Suzuki Vitara tűnik verhetetlennek. Az ígéretek szerint hamarosan újra megnyílik az állami támogatási keret, ami újabb fellendülést hozhat az elektromos autók piacán.
VolvoXC40Recharge21A jól bevált elektromos típusok (Hyundai, Kia, Nissan, Peugeot, Renault) mellett azonban folyamatosan törnek előre a népszerűségi listán az újonnan érkezők is. A Fiat az 500e, a Skoda pedig az Enyaq iV-val számít új belépőnek az elektromos autók piacán, de hamarosan érkezik a Dacia Spring, Peugeot e-Rifter, Citroën Berlingo, Seat el-Born és Volvo XC40 BEV is. Sőt, már nem csak személyautóknál, hanem a haszongépjárművek esetében is választhatunk környezetbarát megoldást, például ha a Citroën ë-Jumpyra vagy ë-Berlingo furgonra, Peugeot e-Expertre, Fiat Professional e-Ducatóra vagy Renault Master Z.E.-re adjuk le a voksunkat. A kishaszongépjárművek esetében ráadásul még TAO kedvezmény is igénybe vehető céges vásárlásnál.
citroenec4 2021c„Ma már szinte nincs olyan márka, amely ne dobott volna piacra legalább egy mild-hibrid modellt. Tavaly rengetegen mutatkoztak be újdonságaikkal a piacon, így azt hiszem, 2021 tekinthető a csúcsnak a bevezetések tekintetében. Mi is, az ország legszélesebb elektromos és hibrid kínálatában jelenleg több mint 90 alternatív meghajtású modellt tudunk bemutatni az érdeklődőknek, amely ugyancsak bizonyítja, hogy a Duna Autó piaci szerepe az zöldautózás terén is meghatározó” – tette hozzá Markó Zoltán.
fiat500elaprima 2020b

Pin It