Volkswagen ID. Jön a GTX-család

by Mészáros Gergely

Európában az ID. család nagy teljesítményű modelljei a jövőben a GTX emblémát viselik majd: április 28 án mutatkozik be a ID.4 GTX, a Volkswagen első csúcskategóriás elektromos sportmodellje.

volkswagenidgtx„A GT betűk régóta a vezetés örömét jelentik ügyfeleink számára” árulta el Klaus Zellmer, a Volkswagen igazgatótanácsának marketingért és értékesítésért felelős tagja. „Ehhez társul most az X, amely a jövő mobilitása felé emelt hidat építi tovább. A fenntarthatóság és sportosság igenis megfér egy csárdában – nem hogy kizárják, intelligensen kiegészítik egymást!”
A GTX modellek különösen a teljesítmény és külcsín terén csillognak. A maximális hatékonyságra tervezett ID. családban a GTX modellekben az összkerékmeghajtásról az első tengelyre helyezett, külön elektromos motor gondoskodik. Ez a külön motor intelligensen, mindössze néhány ezredmásodperc alatt kapcsol be, ha extra nagy teljesítményre vagy nagy tapadóerőre van szükség. Az új „Traction” üzemmódban pedig folyamatosan aktív. A GTX modellek nagy teljesítményét a sportos dizájnelemek mellett az egyedi világítás emeli ki.

Pin It