Audi A6 e-tron concept - E-volúció

by Mészáros Gergely

A Sanghajban bemutatkozó Audi A6 e-tron concept jóval több egy puszta formatervezői ujjgyakorlatnál, hiszen a négykarikás márka elkövetkezendő sorozatgyártású modelljeire utaló forma alatt a vadonatúj Prémium elektromos platform (Premium Platform ELectric; PPE) rejtőzik, kizárólag elektromos hajtásrendszerrel és több mint 700 kilométeres hatótávval. Nézzük!

A Prémium elektromos platformot (Premium Platform Electric; PPE) kizárólag tisztán elektromos, akkumulátorhajtású modellek számára fejlesztették ki az Audi vezetésével, így e technika összes előnyét maradéktalanul ki tudja aknázni. A jövőbeni PPE-flotta tagjainak egyaránt központi eleme a tengelyek között elhelyezett akkumulátormodul, amely az A6 e-tron concept esetében mintegy 100 kWh energiát szolgáltathat. Mivel a jármű teljes alja kihasználható az akkumulátorok befogadására, így azok lapos kialakítást kaphatnak, ezáltal pedig már nem csupán a megnövelt szabadmagasságú modellek építhetők e platformra, hanem – az alapvető architektúra megváltoztatása nélkül – kifejezetten dinamikus, és alacsonyépítésű változatok is, mint például az A6 e-tron concept.
Ráadásul a PPE modellek akkumulátormérete és tengelytávja is igény szerint skálázható. A hosszú tengelytáv és a kimondottan rövid karosszériatúlnyúlások, a nagyméretű kerekekkel közösen nem csupán formatervezési szempontból szolgál tökéletes alappal, hanem az utasoknak is több helyet szolgál. Az elmaradó kardánalagút ugyancsak tovább növeli a PPE típusok térkínálatát és kényelmét.
Az Audi vásárlóinak mindezek ellenére sem kell nélkülözniük a quattro összkerékhajtást, a jövőbeni választékában ugyanis olyan változatok is megjelennek majd, amelyek az első és a hátsó tengelyen is rendelkeznek egy-egy elektromos motorral. Ezek megfelelő elektronikus koordinációja igény szerint, illetve a menetdinamika és a gazdaságosság tökéletes egyensúlya mentén valósíthatja meg az összkerékhajtást. A tervekben a lehető legalacsonyabb energiafogyasztásra és maximális hatótávra optimalizált olyan verziók is szerepelnek, amelyek hajtásáról a hátsó tengelyre épített egyetlen elektromos motor gondoskodik.

Konkrétan az A6 e-tron concept két elektromos motorja együttesen 350 kW teljesítményt és 800 newtonméter forgatónyomatékot produkál, miközben az első kerekeit kifejezetten az elektromos modellek számára optimalizált, ötkaros felfüggesztések vezetik, hátul pedig szintén többkaros konstrukciót alkalmaztak a tervezők. A tanulmányautóban az adaptív lengéscsillapítókkal szerelt Audi air suspension légrugózás is bekerült.
AudiA6etronGT37Az Audi A6 e-tron concept és minden jövőbeli PPE-modell hajtástechnikájának középpontjában a 800 voltos töltéstechnika áll. Akárcsak az Audi e-tron GT esetében, itt is e műszaki megoldás teszi lehetővé a gyorstöltő-állomásokon az akkumulátor akár 270 kW teljesítménnyel végzett, a lehető legrövidebb idő alatti „megtankolását”. A rendszer immár a belsőégésű motorral hajtott gépkocsik hagyományos üzemanyag-felvételének időigényével vetekedik. Például mindössze tíz perc is elegendő több mint 300 kilométeres távolságra szükséges elektromos energia fedélzeti betárolásához, nem egész 25 perc alatt pedig ötről 80 százalékra emelhető az Audi A6 e-tron concept 100 kWh kapacitású akkumulátorának töltöttségi szintje. Vagyis hajtásrendszer-változattól és teljesítménytől függően több mint 700 kilométeres hatótávjával az A6 e-tron concept kompromisszumok nélkül alkalmas a háztartások első számú autójának szerepére.
AudiA6etronGT2Menetdinamikai képességeit tekintve az Audi koncepció az elektromos autókra jellemző módon jócskán maga mögött hagyja a belsőégésű motorral hajtott típusokat. Már a hangolt belépőmodellek is kevesebb, mint hét másodperc alatt gyorsíthatnak fel álló helyzetből 100 kilométer/h-s tempóra, míg a sportos csúcsváltozatoknál akár jóval négy másodperc alá is csökkenthető e sprint ideje.
AudiA6etronGT15Eközben az A6 emblémájával a koncepciómodell egyértelműen hangsúlyozza, hogy a márka felsőkategóriájú modellcsaládjának tagja. Ugyanakkor új formatervként is debütál, s csupán külső méretei közösek a jelenlegi A6 sorozatéval. A 4,96 méter hosszú, 1,96 méter széles és 1,44 méter magas karosszériája Sportback változatként született, vonalvezetése pedig az Audi mai formai nyelvének következetes továbbfejlesztése.
AudiA6etronGT17Már első pillantásra nyilvánvaló: a sportos arányok és az elegáns vonalak a márkára jellemző kupé-farkialakítással együtt egyaránt a szélcsatornában születtek. Az aerodinamika mindig is kulcsfontosságú elem az Audi felsőkategóriában írt hosszú sikertörténetében, ám az A6 e-tron új fejezetet nyit. A 0,22-os légellenállási együttható (cw) példaértékű az elektromos hajtásrendszerű modellek C-szegmensében. Az alacsonyabb légellenállás egyfelől kisebb energiafogyasztást, így nagyobb hatótávot jelent, másfelől a szélcsatornában finomított formákból ezúttal is a legapróbb részletekig organikus dizájn született, a legszínvonalasabb eleganciával és harmóniával.
AudiA6etronGT27Az alapvetően sportos arányokat a nagyméretű, 22 col peremátmérőjű kerekek, a rövid karosszéria-túlnyúlások, az alacsony utastér és a nagyívű, kupészerű tetővonal határozzák meg. Az élek hiánya lágy átmeneteket tett lehetővé a homorú és domború felületek között, könnyed árnyékokat eredményezve, s különösen oldalról nézve kelt egyfajta monolit-hatást az autó, mintha egyetlen darabból készült volna.
AudiA6etronGT10Míg a hátsó oldalablakok emelkedő vonala jellegzetes Sportback motívum, addig a markáns quattro-sárvédők a kasztni szélességét, dinamikus karakterét hangsúlyozzák. Tipikus e-tron megoldás az A-oszlop tövénél megbújó karcsú virtuális külső visszapillantó tükör, valamint az oldalküszöb felett sajátosan kiformált és fekete betéttel kiemelt akkumulátor-traktus. Szemből az A6 e-tron concept azonnal az Audi elektromos hajtásrendszerű képviselőjeként azonosítható, elsősorban a nagyméretű, zárt Singleframe hűtőrácsnak hála. A szélcsatorna hatása a farkialakítás esetében is nyilvánvaló, amelynek felső éle hatékony légterelő peremként is szolgál. Alsó részén a hátsó diffúzorelem a légterelő-traktusba integrált nagyméretű levegőkilépő nyílása húzódik, amellyel az autó alatt átáramló levegőt terelik a turbulenciamentes kiáramlásnak megfelelő módon. A technikai hatású külső árnyalatnak Helio-ezüst a neve, s még az energiafogyasztás mérsékléséhez is hozzájárul.

Az autó vonalvezetésébe harmonnikusan illeszkedő karcsú lámpatestek mögött digitális Matrix-LED és a digitális OLED-technika dolgozik, maximális fényerőt és számos funkciót lehetővé téve. Amikor például az Audi A6 e-tron concept épp egy fal előtt állva tölti akkumulátorát, a vezető és utasai kivetített videojátékkal tölthetik el az időt. Utóbbi okostelefonról vezérelhető, s önmagában is Audi-termék, amelyet kifejezetten az Audi A6 e-tron concept számára találtak és fejlesztettek ki a mérnökök. Emellett az autó mindkét oldalába három-három kisméretű, mégis nagyfelbontású LED-projektort építettek, amelyek az ajtók kinyitásakor valósággal színpaddá változtatják az alattuk húzódó talajt. Kisméretű, kibővített dinamikus fényanimációk fogadják az utasokat, mégpedig a saját nyelvükön megjelenő feliratokkal kiegészítve. Különösen fontosak a biztonsági funkciók, ennek szellemében a szintén kisméretű, nagyfelbontású projektorok figyelmeztető szimbólumokat is vetítenek a talajra, például a kerékpárosok számára az ajtók kinyitását megelőzően. További négy, feltűnésmentesen a kocsi sarkaiba épített, nagyfelbontású LED-projektor produkálja az irányjelző jeleit, amelyek dizájnja a különböző piacoknak és engedélyezési régióknak megfelelően igény szerint változtatható.
AudiA6etronGT31Első ízben bővítik immár a járművön túlra a kommunikációs területet az autó körüli kivetítések, intelligens hálózati kapcsolatai segítségével ugyanis az A6 e-tron concept vizuális jelekkel továbbíthat információkat a közlekedés többi résztvevője számára.
AudiA6etronGT13Nyilvánvaló, hogy az Audi eltökélten folytatja az elektromos mobilitás felé vezető „e-volúcióját”, s a nagysorozatú, tisztán elektromos hajtásrendszerű modellek innovatív családjának előfutáraként mutatta be az A6 e-tron concept tanulmányát.