Dacia Spring - Téged is felráz?

by Mészáros Gergely

Európa legolcsóbb villanyautója megérkezett Magyarországra. A városban akár 305 kilométeres – WLTP szabvány szerint pedig 230 kilométeres - hatótávra képes Dacia Spring 6.499.000 forinttól elérhető, méghozzá állami támogatás nélkül. Nem csoda hát, hogy óriási iránta az érdeklődés, többek között mi is kíváncsian vártuk a hazai bemutatót. Miután ma túlestünk rajta, máris osztjuk a részleteket.

Még a hivatalos hazai premier előtt láttunk róla egy érdekes fotót, két Zoe fogta közre a Springet, ami meglehetősen aprónak tűnt a szintén elektromos Renault-okhoz képest. Mivel nem ismertük a pontos adatokat, csak találgattuk, hogy tényleg ennyire picúr a Dacia, vagy a fotó volt torz? Mára végre letisztult a kép a román újdonság méreteit illetően: a négyszemélyes városi kisautó 3734 milliméter hosszú, tükörtől-tükörig 1770 milliméter széles (nélkülük: 1579 milliméteres), s 1516 milliméter magas, miközben a tengelytávja 2423 milliméteres. Innentől már mindenki be tudja lőni, hogy mekkora, ami még feltétlen említést érdemel, az a csomagtartójának a kapacitása és az autó fordulóköre is. Előbbi 290 liter (270 dm3), utóbbi sugara 4,8 méter.
Ha viszont valaki nincs tisztában a Spring kompaktságával, azt a dizájnja alaposan becsaphatja. Az off-road stíluselemek, a fiatalos színek és a nagyobb hasmagasság kifejezetten magabiztosnak mutatják a kiskocsit, ám a széles kerékjáratokkal, a praktikus tetőrudakkal és az erős vállakkal nem értek véget a markáns részletek. A jellegzetes LED-fényszórók, a bordázott gépház és a zárt hűtőrács együttese ugyancsak hozzájárul a meggyőző kiálláshoz, egyébként az utóbbi mögött bújik meg az utastérből nyitható töltőnyílás. S még valami a külsőről: a tükörházak, a tetősínek, az ajtókárpitok és a légbeömlő nyílások lehetnek teljesen narancssárgák vagy narancssárga díszítésűek. Ja, a dísztárcsák alufelnit imitálnak... szóval, teljes a boldogság!
Az ötajtós kompakt karosszéria funkcionális belsőt, illetve négy teljes méretű ülést rejt, 270 dm3-es csomagtartóval és 23,1 liternyi utastérnyi tárolóhellyel kiegészítve. Ráadásul a hátsó üléssor lehajtható, így a raktér nagysága elérheti a 620 litert is, a mindennapi kényelmet pedig többek között elektromos változó rásegítésű szervokormány, manuális légkondicionáló, távirányítós központi zár, négy elektromos ablak, automatikus fényszóró és sebességkorlátozó szolgálja. A műszerfalon egy 3,5 colos digitális kijelző is helyt kapott, a sebességváltót pedig egy könnyen használható kör alakú, krómozott, háromállású irányváltó váltotta fel.

Kiviteltől függően a Media Nav fedélzeti multimédia rendszer is a felszereltség részét képezi, utóbbihoz 7 colos érintőképernyő, navigáció, DAB rádió, Apple CarPlay és Android Auto kompatibilis vezetékes okostelefon-tükrözési lehetőség, Bluetooth kapcsolat, USB-port és AUX kimenet is jár.
daciaspring2021dzA Dacia hitvallásához hűen a Spring megfizethető mind a vételárát, mind a fenntartási költségeit tekintve. Olcsó ára egyszerűséggel, sokoldalúsággal, megbízhatósággal és robusztussággal párosul, ezek jellemzik a teljesen elektromos, olcsó hajtásláncát is: a 33 kW (44 LE-s) teljesen elektromos - olaj nélkül és sokkal kevesebb mozgó alkatrésszel működő - motorjához 27,4 kWh-os akku jár. Az energiatároló egység a hűtőrács emblémája mögött található csatlakozón keresztül tölthető, ezalatt a műszerfalon megjelenik az aktív töltés, az aktuális töltöttségi százalék, a teljes töltöttségig szükséges idő és az aktuális töltöttségi szint alapján becsült hatótávolság is. A Spring sokféle töltési lehetőséget ajánl: 220 V-os hálózati csatlakozóaljzat vagy Green’Up aljzat Flexicharger kábellel (Mode 2); 7,4 kW-os Wallbox egyedi kábellel (Mode 3 Type 2); vagy egy 30 kW-os DC terminál beépített töltőkábellel. Ezzel kevesebb, mint egy óra alatt 80 százalékos „készültség” érhető el, de a 7,4 kW-os Wallbox-szal kevesebb, mint 5 óra alatt 100 százalékosra tölthető. Fontos, hogy a „tankolás” leállításához a csatlakozót először ki kell oldani az ajtózár gomb megnyomásával.
daciaspring2021mEmellett az ingyenes MY Dacia alkalmazással okostelefonnal is ellenőrizhető az autó állapota. De közben bekapcsolhatjuk a klímát (légkondicionálás/fűtés), ellenőrizhetjük a töltés folyamatát, továbbá szüneteltethetjük is azt.
daciaspring2021tAhogy a bevezetőben már említettük, a Spring – részben könnyű és kompakt kialakításának hála - 230 km WLTP és 305 km WLTP City szerinti hatótávolsággal rendelkezik. Ezáltal ideális városban és az agglomerációban, pláne, hogy az állandó regeneratív fékezéssel visszanyeri az energiát, illetve a (széria) ECO gomb megnyomásával növelhető a hatótáv. Az ECO üzemmód 23 kW alatt tartja a motorteljesítményt (33 kW helyett), a maximális sebességet pedig 100 km/h alatt. Jó hír még a tulajdonosoknak, hogy a Sprint természetesen a behajtási korlátozású városrészekben is használható, még a szmogriadó kiemelkedő időszakaiban is.
daciaspring2021dVárosi kiskocsiról lévén szó, fontos kérdés a biztonság is. Nos, az alapfelszereltség része a sebességkorlátozó, az ABS, az ESC, az elektronikus fékerő-elosztó, a 6 légzsák, az automatikusan felkapcsolódó fényszórók és az aktív vészfékezés.
daciaspring2021lS ezzel még nincs vége, mert a Dacia a flottavásárlók és az autómegosztók igényeit kielégítő Spring Business változatról is lerántotta a leplet. A fehér vagy fényes ezüst színben választható kivitelt úgy fejlesztették, hogy megkönnyítsék a car-sharing üzemeltetést, például az okostelefon keresztüli geolokalizációval és távoli feloldással. A tartósság érdekében olyan trükköket is bevet a Dacia, mint a parkolási segédlet vagy a fekete kilincs és tükör, az utastérben pedig szennyeződésmentes, fekete bőrhatású kárpitok várják az utasokat. Az autómegosztó kezelőrendszere vezetékes okostelefon-tükrözéssel (Apple CarPlay és Android Auto) vezérelhető a MEDIA NAV Evolution navigációs és multimédia érintőképernyőn.
daciaspring2021oDe ami ennél is meglepőbb, hogy haszonjármű is készül belőle. A Dacia Spring Cargo 800 literes csomagterében a padlót és a belső kerékíveket műanyag bevonat borítja, ezen túl négy rögzítő gyűrű (ISO 27956* szabvány) könnyíti meg a csomagok rögzítését. Az 1033 milliméter hosszú rakterű és 325 kg teherbírású Cargo különösen alkalmas megoldás az utolsó kilométeres szállításokra: kompakt, könnyen vezethető, robusztus, megfizethető, s ami a lényeg: nem okoz környezetszennyezést. A Dacia Springhez 3 év/100 000 km, az akkumulátorához pedig 8 év/120 000 km garancia jár. S újra lehet állami támogatást igényelni elektromos autók vásárlásához! Van még kérdés?

Pin It