Škoda ENYAQ Sportline iV - Elektromos, dinamikus, karakteres

by Mészáros Gergely

A tisztán elektromos hajtásrendszerű Škoda ENYAQ Sportline iV legsportosabb változatát számos stílusos külső és belső kiegészítő teszi látványossá, ráadásul a futóműve sem maradt változatlan. A háromféle teljesítményszinttel kínált villany-SUV első és összkerék-hajtással is választható.

A Sportline kivitelek már régóta a Škoda modellportfóliójának a szerves részei, s a cseh gyártó az első tisztán elektromos hajtásrendszerű SUV-jával is „folytatja ezt a hagyományt”. Mivel már az alap ENYAQ iV is kifejezetten dinamikus menettulajdonságokkal örvendezteti meg a pilótáját a konstrukciójából adódóan – csaknem a teljes maximális nyomaték jelentkezik az elinduláskor, illetve az akkumulátorok alacsony tömegközéppontról garantálnak -, a Sportline kivitel inkább a megjelenésre gyúr, illetve a specifikus hangolású rugókkal és lengéscsillapítókkal szerelt sport-futóművel örvendezteti meg a vezetőt. De nézzük a részleteket!
Az ENYAQ Sportline IV háromféle teljesítményszinttel választható, ezek közül a legerősebb az első tengelyén elhelyezett, második villanymotorjának hála, összkerékhajtással juttatja át 195 kW-os rendszerteljesítményét és 425 Nm-nyi maximális nyomatékát az útra. Az ENYAQ Sportline iV 80x típusjelzést viselő modell 82 kWh energiatároló képességű akkumulátorral készül, így a hatótávja a WLTP-ciklus szerint meghaladja az 500 kilométert. Maximális sebessége 160 kilométer/h. A hátsókerék-hajtású ENYAQ SPORTLINE iV 60 hátsó tengelyen működő elektromos motorja 132 kW-ot produkál, míg az ENYAQ SPORTLINE iV 80 hátsó motorjának teljesítménye 150 kW.
A fékpedálra lépve pedig működésbe lép a Škoda hatékony mozgási energia-visszatáplálási rendszere, így a fékezés, lassulás során felszabaduló energia nem megy kárba, hanem az akku eltárolja. A villanymotor ekkor generátorüzemre váltva növeli a gazdaságosságot és a hatótávot. Szükség esetén azért az – elöl belső szellőzésű tárcsával, hátul dobbal dolgozó - üzemi fékrendszer is automatikusan működésbe léphet. A sofőr a kormánykerék billentyűivel bármikor manuálisan állíthatja a rekuperáció, s ezzel a fékrásegítés mértékét.
Ehhez társul a s elöl 15, hátul 10 milliméterrel „süllyesztett” sportfutómű, mely speciális hangolásának köszönhetően dinamikusabbá teszi a szabadidő-autót, a gyors kanyarokban pedig csak mérsékelt oldalirányú dőlést engedélyez a kasztninak. Az alapkivitelhez tartozó progresszív kormányzás eközben sportosabb irányíthatósági tulajdonságokat tesz lehetővé.
Mint minden Škoda Sportline modell, az ENYAQ Sportline IV is számos fényes, fekete dizájnelemet tudhat magáénak. Például a markáns hűtőrács szegélye éppúgy sötét, mint az Air Curtain elemek C-alakú keretei. Szintén fekete fényt kaptak még a külső visszapillantó tükrök házai, az ablakszegélyek és a tetősínek, továbbá a spéci lökhárító diffúzoreleme. Mindez erős kontrasztot alkot a karosszéria színére fényezett méhsejt-mintázatú rácsozattal és légterelővel is ellátott lökhárítóval vagy az oldalsó küszöbborításokkal.

Az elektromos cseh SUV dinamikus karakterét az aerodinamikailag optimalizált kialakítású, nagyméretű könnyűfém keréktárcsái is hangsúlyozzák. Az antracitárnyalatú Vega keréktárcsák peremátmérője 20 col, a 21 colos Betria pedig fekete kivitelben rendelhető. A sötétített hátsó szélvédő és hátsó oldalablakok (Sunset) szintén a sportos megjelenést emelik ki, nyáron pedig hűvösebb beltérről gondoskodnak. Eközben az első és hátsó oldalablakok akusztikai üvegezése az utastér zajszintjét mérsékli.
skodaENYAQsportlineiV86Feltétlen említést érdemelnek még a teljes LED Matrix fényszórók, melyek alapra járnak az autóhoz. Mindegyik Matrix-távfénymodulban 24-24 önállóan szabályozható LED-egység teszi lehetővé a közlekedés többi résztvevőjének elvakítása nélkül a távolsági fényszóró folyamatos használatát. Szintén széria a fényszórótisztító berendezés, valamint a kristályhatású felülettel kidolgozott és dinamikus irányjelzővel szerelt, ugyancsak teljes-LED technikájú hátsó lámpák. Igazi különlegesség az extraként választható, innovatív Crystal Face, amelyben összesen 131 fénykibocsátó dióda (LED) világítja meg a hűtőrács függőleges bordáit és vízszintes sávját.
skodaENYAQsportlineiV84Az utastér hangulatát a fekete kárpitok és a karbon hatású dekorsávok határozzák meg. Ahogy az ENYAQ iV, úgy a Sportline kivitel is modellspecifikus Design Selection összeállításokkal büszkélkedhet, melynek részei az optimális oldaltartást nyújtó, integrált fejtámlákkal kiformált, fekete sportülések. Ezeket Suedia mikroszálas szövet és bőr borítja, szürke szegélyekkel kiegészítve, míg a textil lábszőnyegek szürke nubukkal steppeltek. A műszerfalat fekete műbőrbevonat borítja, s a mennyezetkárpit is fekete. A műszerfal és az ajtókárpitok dekorbetétjei szénszálerősítésű műanyag (karbon) hatásúak. A középkonzolon a sebességváltó kisméretű billenőkapcsolójának környezete éppúgy feketéllik, mint az elektromos rögzítőfék gombja.
skodaENYAQsportlineiV47Az ENYAQ Sportline iV háromküllős multifunkciós sportkormánya már az új ŠKODA-stílust képviseli. Bőrbevonatú karimája fűthető és szürke kontrasztos öltések díszítik, alsó küllője pedig „SPORTLINE” feliratú plakettet hordoz. Könnyen kezelhető gombjaival és recézett görgetőkerekeivel több járműfunkció közvetlenül vezérelhető. A középkonzol egyik gombja közvetlenül a 13 colos központi kijelző Menetprofil-választás (Driving Mode Select) menüjébe vezet, ahol az Eco, Comfort, Normal, Sport és Individual profilok állíthatók be. A felárért megvásárolható head-up kijelző remekül kiegészíti az 5,3 colos digitális műszeregységet, emellett első ízben kiterjesztett valóság funkciók is elérhetők a Škodához.
skodaENYAQsportlineiV19Végül, de nem utolsósorban a legkorszerűbb vezetői segédrendszerekkel is felvértezték az ENYAQ Sportline iV-t, van például a „előretekintő gyalogos- és kerékpáros-védelemmel (Predictive Pedestrian and Cyclist Protection) kiegészített Front Assist technikája”, „hátsó keresztirányú forgalom asszisztenssel (Rear Traffic Alert) bővített Sávváltást segítő rendszere” (Side Assist), Travel Assistja, s így tovább. Ha minden vezetői segédrendszer ellenére is fennáll az ütközés veszélye vagy a vezető pánikfékezést kezdeményez, a Proaktív utasvédelem (Crew Protect Assist) automatikusan óvintézkedéseket tesz az utasok lehető leghatékonyabb védelme érdekében. Ennek során ütközés, kisodródás vagy borulás veszélye esetén megfeszíti a biztonsági öveket és felhúzza az ablakokat, illetve zárja az elektromos panorámatetőt.
skodaENYAQsportlineiV08Mindezek alapján az ENYAQ Sportline iV tökéletesen illik a Škoda Sportline portfoliójába: amellett, hogy elektromos, kifejezetten dinamikus és karakteres. Kell ennél több a boldogsághoz?

Pin It