Kia EV6 - Üléspróba és tapogatás az első találkozáskor

by Szélpál Imre

Lassan már az lesz a meglepő, ha egy márka még hagyományos motorokkal szerelt modellt mutat be napjainkban. A dél-koreai márkánál ez a következő években még nagyobb ritkaság lesz, hiszen a következő 3 évben 11 elektromos modellt mutatnak majd be. A mai találkozásunk apropóját pedig az EV6 adja, amely a hivatalos bemutatása után alig három hónappal már Magyarországon is tiszteletét tette.

KiaEV6n

A modell fontosságát is jelezheti, hogy milyen gyorsan kerül a bemutatása után piacra. Ezek alapján a Kia számára egy nagyon fontos mérföldkő az EV6, hiszen mi már most belehuppanhattunk az üléseibe és az ősz elejére már az első autók is megérkeznek a leendő vásárlókhoz. ( A hosszú távú bemutatóra jó példa a ma bemutatott 11. generációs Honda Civic, amely az európai piacra csak 2022 őszén érkezik meg. ) A pandémia által megcibált piacon már az ilyen statikus bemutatók is nagyon fontosak, hiszen lassan 2 éve nem volt nagy nemzetközi kiállítás, amelyek részben kiváltják az ilyen statikus bemutatókat. Az EV6 pontosan azokat a sztereotípiákat erősíti, hogy az általában kiadott sajtófotók nem feltétlenül jól tükrözik a valóságot.

KiaEV6d

Szerencsére ebben az esetben nem arról van szó, hogy élőben csúnya lenne az autó, hanem az arányai azok amik kicsit meglepik az egyszeri szemlélődőt. Hogy érthetőre is lefordítsam a képek alapján sokkal magasabbnak gondoltam az autót, mint amekkora valójában. A méretei alapján középkategóriásnak számítana a hagyományos mértékrendben, de néhány dimenziójában túl is nyúlik azon. Adott tehát egy 4.68 méter hosszú, 1.88 méter széles és mindössze 1.55 méter magas autó, melynek 2.9 méter a tengelytávja és 520 literes a csomagtartója. Gyakorlatilag egy Passat kombinál hajszálnyival kisebb autót kaphatunk majd a pénzünkért. A külső formaterv az ami a meglátásom szerint leginkább el fogja adni az EV6-ot. Egy meglehetősen friss és kicsit futurisztikus formavilágot sikerült összerakni a tervezőknek, ami szerintem a Kia rajongók többségének be fog jönni.

KiaEV6m

Az előadáson elhangzott, hogy ez most tényleg olyan modell amelyiknél nem lehet azt mondani, hogy ez a részlet innen a másik részlet pedig onnan ismerős. Hááát vannak ötleteim. Ezt az elemzést majd hagyjuk meg akkora, amikor a hosszabb ideig tesztelhető autó a kezünk közé kerül. Nekem speciel bejön ez a formavilág és a legjobban tetsző megoldás az a hátsó index, mely egy szimpla ezüst csíknak tűnik alaphelyzetben. Az autó kilincsei a már megszokott rejtett megoldást kínálják, nem a teljesen kiugró verzióban, hanem a billentős figurát hozva. Az ajtók szépen nyílnak és csukódnak, látszik mennyi energiát fordítottak erre is. A belsőt a 12 colos kijelzők határozzák meg. A képük nagyon szép és erős napfényben is jól leolvashatóak a megjelenített értékek. A menüt majd menet közben tudjuk alaposabban megvizsgálni, de a korábbi tapasztalatok alapján nem ez lehet a Kia gyenge pontja. A belső kialakításakor nagyon nagy hangsúlyt fektettek a környezetbarát megoldásokra. KiaEV6lRengeteg az újra felhasznált anyag. Az ülések darabja több, mint 120 műanyag flakont tartalmaz. Mivel az újra felhasználás előtt kiöblítették a palackokat ezért hiába nyalogatjuk az ülést nem érezzük a maradék kóla ízét😊 Nézzük meg melyek lehetnek az úgynevezett selling pointjai az EV6-nak a Kia szerin:
• Az új Kia EV6 a márka átalakulásának szimbóluma is, a Kia első, tisztán akkumulátoros-elektromos hajtású modellje az új, kifejezetten ilyen hajtásokhoz kifejlesztett E-GMP padlólemezen
• Többféle emissziómentes hajtáslánc választható, akár 510 km-es hatótávval
• 800V feszültségű ultragyors töltés: 10-ről 80 százalékra akár mindössze 18 perc; azaz 100 kilométernyi hatótáv kevesebb, mint 4,5 perc alatt
• Az EV6 GT változata mindössze 3,5 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 km/h-ra, végsebessége 260 km/h
• Az új műszaki alapokon tágas az utastér; high-tech felszerelések a minél teljesebb használói élmény érdekében
• A fejlett vezetéstámogató rendszerek sorában megtalálható az autópályán vezetést támogató asszisztens legfrissebb változata és a távirányítós parkolósegéd is
KiaEV6j
Az eleve elektromos platformra történő tervezés kiküszöböli az olyan problémákat, mint a kicsi csomagtartó, vagy túl magas súlypont. Az alacsony magasság azonban magával hozott egy apróbb problémát. A hátsó ülések előtt olyan magas a padló, hogy az utasok combja nincs alátámasztva. Ez egy hosszabb út során elég kényelmetlen lehet. A magas padló egyébként elől sem tökéletes, de ott lehet az üléssel annyit játszani, hogy ez ne legyen különösebben zavaró. Őszintén szólva a 2.9 méteres tengelytáv sem érezteti magát az utastérben. Egész egyszerűen a szám hallatán nagyobb hátsó lábteret várnánk, de a jelenlegi is elégséges, csak van egy kis hiányérzetünk. Nézzük a villanyautók legneuralgikusabb pontját a hatótávot. 4-500 kilométer az akkumulátor méretétől és a motor erejétől függően. Ez már bőven túl van a „használható” kategórián.

KiaEV6c

Azt sajnos továbbra sem értem, hogy miért nem meri felvállalni azt az opciót egyetlen gyártó sem, hogy a leggyengébb motort a legnagyobb kapacitású akkuval párosítsák. Emberi számítás szerint ennek a verziónak lehetne a legnagyobb a hatótávja. Itt a 170 lóerőt párosíthatnánk a 77 kWh-s akkuval és valószínűleg túl lennénk a 600 kilométeres hatótávhoz. Az itt használt akkuk nagy előnye egyébként, hogy 400 V mellett 800 V-os töltőkkel is használhatóak az intelligens töltés vezérlésnek köszönhetően. Ennek a rendszernek az a nagy előnye, hogy egy megfelelő töltőállomásnál alig 4.5 perc kell 100 kilométer megtételéhez szükséges áram felvételére. 18 perc alatt pedig 10-ről 80 %-osra tölthetjük az akkunkat. A legerősebb verzióba összesen 585 lóerő áll majd a rendelkezésünkre, amely segítségével 3.5 másodperc alatt érhetjük el a 100-at. Ez már Ferrari szintidő! A 260 kilométeres végsebességet pedig egyre kevesebb helyen próbálhatjuk majd ki. Azt sohase felejtsük el, hogy a sebesség a villanyautósnak nem barátja.

KiaEV6g

A belső térről fentebb már ejtettem szót és a vezetés támogató rendszerek hatékonyságát is majd menet közben tudjuk kipróbálni. Az automata parkolási funkciótól még mindig fázok, folyamatosan attól rettegve, hogy a drága tesztautó összetöri magát. Erről majd egy tulajdonos számoljon be ha átvette a saját autóját. Összeségében mindenképpen egy nagyon versenyképes ajánlatot dobott össze a Kia. A piszkos anyagiak tekintetében már vannak fenttartásaim, de mivel a konkurensek is hasonló áron kaphatóak így ezek az ajánlatok is piacképesek. A jelenlegi állami dotációnak köszönhetően készült egy taxis árajánlat, mely éppen befér 15 millió forint alá. Földi halandóknak 16.2 milliótól indul a buli, de ha beszámíttatunk egy benzines vagy dízel használt autót, akkor még kaphatunk egy jelentősebb kedvezmény. Az első autók augusztus-szeptember környékén érkeznek az országba. Akkor fogunk mi is egy hosszabb menetpróbával jelentkezni.

Pin It