BMW iX5 Hydrogen Mozgásban

by Mészáros Gergely

2022-ben megkezdődik a BMW X5 műszaki alapjaira épített, nagyteljesítményű üzemanyagcella-technológiás iX5 Hydrogen gyártása, melynek prototípusát a Müncheni Nemzetközi Autószalon látogatói láthatják először mozgás közben.

bmwix5hydrogen2021bA Nemzetközi Energiaügynökség (IEA – International Energy Agency) álláspontja szerint jövőbe mutató energiaforrásként a hidrogénben jelentős potenciál rejlik, hiszen tárolhatósági és szállíthatósági adottságainak köszönhetően rendkívül széles felhasználási tartományban alkalmazható. A leginkább iparosodott országokban ezért a hidrogénnel már most jelentős tényezőként számolnak. A szállítmányozási szektorban a hidrogén a nagyfeszültségű akkumulátorról táplált elektromos mobilitás kiegészítő technológiai opciójaként kaphat teret, hosszútávon is valóra váltva a fenntartható személyes mobilitás ígéretét. Ez azonban nagymértékben függ a zöldenergia felhasználásával, versenyképes áron előállított nagymennyiségű hidrogén elérhetőségétől és az ehhez szükséges járműtöltési infrastruktúra számos országban már intenzíven megkezdett kiépítésétől.
bmwix5hydrogen2021cEzért a BMW Group szisztematikusan fejleszti a hidrogén-meghajtású üzemanyagcella-technológiát, amelyre a hosszútávon fenntartható személyes mobilitás egyik alternatívájaként tekint. S az i Hydrogen NEXT tanulmányautó debütálása után két évvel a bajor márka a Müncheni Nemzetközi Autószalonon (IAA Mobility 2021) az iX5 Hydrogen prototípusát is leleplezi.
bmwix5hydrogen2021Az iX5 Hydrogen egy modernkori luxus SAV, amely az iránymutató hajtáslánc-technológiát az X modellcsalád erőteljes karosszériaarányaival, fejedelmi kényelmével és sokoldalúságával egyesíti, s mindezt egyedi karosszéria-kiegészítő és utastéri stílusjegyekkel nyomatékosítja. Többek között a vese alakú hűtőrács-pár belső élei, a 22” méretű, aerodinamikailag optimalizált keréktárcsák belső küllői és a lökhárítók szélső betétjei is a BMW i divízió hamisítatlan kék árnyalatában díszelegnek. A küszöbléceken és a műszerfal utasoldali felén pedig „hydrogen fuel cell” felirat olvasható. A propelleres szabadidő-autó frontrészén elhelyezett légbevezető nyílások hálómotívumai, valamint a hátsó lökhárító és a diffúzor kialakítása ugyancsak típus-specifikus megoldás.
bmwix5hydrogen2021dTovábbi érdekessége az iX5 Hydrogennek, hogy felnijein hosszútávon fenntartható, természetes gumit és műselymet tartalmazó gumiabroncsok feszülnek. Míg a vese alakú hűtőrács-pár ékszerként ragyogó keretét és a lökhárítók szélső betétjeit háromdimenziós nyomtatással állították elő a BMW Group Additív Gyártási Központ prototípusokra és sorozatgyártásban kínált alkatrészekre szakosodott mérnökei.
bmwix5hydrogen2021fAz iX5 lemezei alatt az üzemanyagcella-technológia a BMW eDrive hajtáslánc-technológia legkorszerűbb, ötödik generációjával dolgozik együtt. Az üzemanyagcellák a 170 lóerős elektromos motor meghajtásához szükséges energiát a járműben szállított hidrogén és a levegőből kinyert oxigén kémiai reakciójával állítják elő, amelynek egyetlen mellékterméke a víz. A villanymotor „vitorlázó funkció” és fékezés közben generátorként funkcionál, s a felszabaduló energiát a nagyfeszültségű akkumulátorba táplálja vissza. Szükség esetén az itt tárolt energia rendkívül sportos, hamisítatlan menettulajdonságokhoz segíti hozzá a 275 kW / 374 lóerő maximális rendszerteljesítményű BMW iX5 Hydrogen modellt. Ezzel pedig még a nagyobb utazósebességet is képes hosszútávon fenntartani.
bmwix5hydrogen2021iAz üzemanyagcellákban kémiai reakcióba lépő hidrogént két darab, egyenként 700 bar nyomású, szénszál-erősítésű műanyagból (CFRP) készült tartály tárolja, összesen 6 kilogrammot. „A hidrogéntartályok feltöltése mindössze három-négy percet vesz igénybe, a BMW iX5 Hydrogen hosszútávú használatának így semmi akadálya nincs” – fogalmazott Jürgen Guldner, a BMW Group hidrogén-meghajtású üzemanyagcella-technológiát és tanulmányautókat fejlesztő részlegének elnöke. „Nagyteljesítményű üzemanyagcella-technológiájával és optimalizált energiatárolási megoldásaival a BMW iX5 Hydrogen hajtáslánc-technológiája az egész világon egyedülálló. Ezzel a fenntartható vezetési élmény új dimenzióit nyitjuk meg.”
bmwix5hydrogen2021lyMegfelelő körülmények esetén a hidrogén-meghajtású üzemanyagcella-technológiában minden adott ahhoz, hogy rövid időn belül a BMW Group emisszió-mentes mobilitást éltető hajtáslánc-portfóliójának meghatározó pillérévé váljon. Ennek megfelelően a BMW i divízió a jövőben hidrogén-meghajtású üzemanyagcella-technológiával szerelt hajtáslánc-technológiákat is kínál majd. A megújuló energiák felhasználásával előállított hidrogén – a szükséges infrastruktúra kiépítését követően – tökéletesen kiegészítheti a BMW Group tisztán elektromos meghajtású és plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt modelljeinek palettáját, hiszen képes maximálisan kielégíteni a bajor prémiummárka azon ügyfeleinek mobilitási igényeit, akiknek nincs hozzáférésük villamosenergia-hálózathoz csatlakoztatott járműtöltési infrastruktúrához, gyakran tesznek meg egyszerre nagyobb távolságokat és a magas szintű rugalmasságot részesítik előnyben.

Pin It