DS Automobiles 100 százalékban elektromos lesz

by Mészáros Gergely

A Stellantis avantgárd prémium márkája, a DS Automobiles 100 százalékban elektromos márkává válik, hogy elébe menjen az autóipart érintő gyökeres változásoknak.

ds3crossbacketense2020csA DS Automobiles már megalapításakor stratégiája középpontjába helyezte az elektrifikációt. 2019 óta a DS teljes kínálata elektromosított. A tisztán elektromos DS 3 CROSSBACK E-TENSE-től, a DS 4 E-TENSE és DS 7 CROSSBACK E-TENSE modelleken át, a 225-360 LE-s plug-in hibrid DS 9-ig bezárólag minden DS elérhető elektromos/hibrid változatban.
ds7crossbacketense4x4e2020-ban a DS Automobiles-é lett a legkisebb átlagos CO2 kibocsátás a többféle hajtást kínáló márkák között (83,1 g/km), köszönhetően az elektromosított palettájának (az eladások 30%-a). De a csúcstechnológiát képviselő márka ennél is tovább megy, 2024-től 100 százalékban elektromossá válik, emellett továbbra is kötődik a Formula E-hez – 2026-ig biztosan.
LIGHTINGEnnek megfelelően 2024-től az új DS 4 is elérhető lesz tisztán elektromos változatban, majd bemutatkozik egy új tanulmányautó, amely előfutára lesz a Stellantis első 100 százalékban elektromos projektjének - az új STLA MEDIUM platformon. Nagy kapacitású 104 kWh akkumulátorával 700 km-es hatótávot kínál majd ez a jövőbeli modell, egészen kivételes technológiai színvonallal és kifinomultsággal felvértezve, illetve a technológiát tökéletesen a DS Automobiles ügyfelek igényeihez szabva.
ds9 2020nyA motorizációt érintő fejlesztéseken túl a DS Automobiles aktívan dolgozik az ipari környezetszennyezés visszaszorításán, összhangban a Stellantis által indított kezdeményezéssel. Folytatódnak az energetikai átállást támogató ambiciózus kutatások is, új, innovatív anyagok kifejlesztését megcélozva.

Pin It