BMW i Vision Circular - Fenntartható luxus

by Mészáros Gergely

Az i Vision Circular tanulmányautó a BMW 2040-re előirányzott kompakt méretű modellcsaládját vetíti előre, melynek középpontjában a fenntarthatóság és a luxus áll.

A négyüléses, teljes egészében elektromos meghajtással szerelt, tágas utasterű jármű egyike azon öt különböző koncepciónak, amelyekkel a BMW a Müncheni Nemzetközi Autószalon reflektorfényébe gurította a nagyvárosok és agglomerációik személyes mobilitásával kapcsolatos jövőbeni elképzeléseit. Az öt iránymutató tanulmány az elektromos mobilitás, a digitalizáció és a fenntarthatóság témaköreinek együttese alatt hozta létre a két- és négykerekű mobilitás azon sokoldalú, fenntartható gondolkodásmód szerint megtervezett egységét, amely a közlekedési igények rendkívül széles tartományának maradéktalan kielégítésére hivatott.
Mivel a klímasemlegességre való törekvés részeként a BMW Group elsődleges célja, hogy az új autójára vonatkozó károsanyag-kibocsátás mértékét jelentős mértékben csökkentse, méghozzá a modell teljes életciklusát tekintve, ezért az i Vision Curculart úgy alkották meg, hogy az anyagkörforgása legyen teljesen zárt és 100 százalékban újrahasznosított anyagokból épüljön fel, illetve 100 százalékban újrahasznosítható legyen. Ez az autó szilárdtest energiatároló egységét is „magában foglalja. Ráadásul a jövőbe mutató technológia sokkal nagyobb energiasűrűséget garantál, a legértékesebb erőforrások kisebb arányú alkalmazása mellett.
Emellett „a tervezése során a gazdasági körforgás jelentőségét is figyelembe vettük a kezdetektől fogva. Mint ilyen, a koncepció innovatív ötletek sorát foglalja magába, amelyek a fenntarthatóságot új, inspiráló kisugárzással ötvözik – ezt a megközelítést »Circular Design« névvel illetjük” - nyilatkozta Adrian van Hooydonk, a BMW Group vezető formatervezője. A „Circular Design” a RE:THINK, RE:DUCE, RE:USE és RE:CYCLE négy alapelvet fogja össze. Ami a tanulmányautó esetében nemcsak azt jelenti, hogy teljesen újragondolták a gyártási technológiákat és folyamatokat, majd felülvizsgálták az összes alkatrész eddigi funkcióját, továbbá a „kevesebb több” alapelv szerint csökkentették a felhasznált részegységek, anyagcsoportok és felületkezelési megoldások számát, hanem hosszú élettartamú, gazdag és élvezetes termékélményt vizionáltak, főként a digitalizációban rejlő innovációk és újrahasznosított anyagok segítségével. Például az i Vision Circulat teljes egészében mellőzi a karosszériafényezést, valamint a bőr és a króm alkalmazását. Az utastér intelligens vezérlőpaneljei ugyancsak minimalizálják az autó komplexitását, miközben a digitális felületek új formatervezési lehetőségeket is garantálnak. A könnyen leválasztható csatlakozásoknak köszönhetően pedig a tulajdonosok számára sokkal egyszerűbbé válik az egyes alkatrészek cseréje, így a jármű folyamatosan átalakítható és személyre szabható.
Maga a dizájn is ezt sugallja, a koncepció letisztult frontrésze a kör alakú formatervezés stílusjegyeit sugallja. Természetesen a fenti elveknek megfelelően az alkotóelemek számát is a legkevesebbre csökkentették, a vese alakú hűtőrácsot meg digitális felületként értelmezték újra. Amúgy a vesefelületek az orr teljes szélességére kiterjednek, az első fényszórókat és a hűtőrácsot hamisítatlan BMW-stílusjegyként, összetéveszthetetlen „duplaikonként” egyesítve. Szinte az egyetlen díszítőelem a veséken is megjelenő diszkrét vonalgrafika, mely aztán az oldalablakokon, a hátsó kialakításon, a tetőn, a keréktárcsákon és a padlóburkolatokon is visszaköszön. Még hagyományos márkajelzés sincs az i Vision Circularon: a BMW emblémája gravírozott formában látható a kocsi orr-részén, lézergravírozott típusjelzéssel kiegészítve.
Oldalnézetből ugyancsak letisztult a forma, a dizájnerek kevés, ugyanakkor nagyméretű „panelből” rajzolták meg. Az arányok új irányba kalauzolják a bajor márkát: minimális alapterületen bőséges utasteret kínálva. Ehhez a kerekeket szinte a modell sarkaiba tolták a mérnökök, így a magabiztosan terpesztő kerékjárati ívek némi sportos kiállást is sugallnak. Nem hiányozhat viszont a karosszériáról a legendás Hofmeister kink stílusjegy, amit szalagszerűen ölel körbe egy karcsú digitális felület. Utóbbi nem csupán öncélú játék, hanem kijelző és kezelőfelület egyben, mely a jármű állapotára vonatkozó információk megjelenítésére, az autóhoz közelítve pedig a kilincsekhez vezető üdvözlőfény kivetítésére egyaránt alkalmas. A kilincs megérintésére a két ajtó ellentétes irányban kinyílik, megkönnyítve a beszállást a vezető és az utasok számára.
Hátul az összes kijelzőfelületet és világítási funkciót – már-már észrevétlenül - a sötét üvegajtóba integrálták. Készenléti állapotban a fekete felületen csupán a kétdimenziós BMW-logó látható, az autó beindítására azonban a fényfunkciók és a frontrész vonalgrafikája is életre kel. Mivel a tervezők tudatosan kerülték a festékek használatát, másodlagos alumíniumból összálló, világos aranyszínűre eloxált karosszériával álmodták meg a tanulmányt. Az eloxált Mystic Bronze árnyalat halvány hangulata tökéletes kontrasztot alkot a hátsó rész hőkezelt acél, „elevenebb” és élénkebb felületeivel. A „Vivid Blue Rubber” névre keresztelt gumiabroncsok igazoltan fenntartható módon termesztett, természetes gumiból készülnek, megjelenésük pedig így enyhén átlátszó. Az abroncskeverékhez az erősítés érdekében extra színes gumirészecskéket adnak, ami izgalmas terrazzó hatást kelt. A minimális anyaghasználat mentén gyártott keréktárcsák a fékrendszer optimális hűtéséért is felelnek. A kizárólag felülnézetből látható, keskeny tetőantenna a panoráma üvegtető végébe lett beépítve, benne a járműkapcsolati- és antennatechnológiával, továbbá a középső féklámpával.
Odabent a BMW i Vision Circular luxuskörnyezetet teremt, olyan anyagokat és gyártási folyamatokat alkalmazva, amelyek a környezettudatosságot éltetik. Szélesre tárulva a koncepció két ajtaja egy világos, tágas utastérbe enged belépést. A kabin alapszíne a szürkéslilás, halványtürkiz árnyalat, némi szürkével és világos mentazöld betétekkel keverve. Ez tökéletesen harmonizál a bútorokra emlékeztető, első és hátsó ülések szürkéslilás, halványtürkiz kivitelével, egyszerre modern és otthonos hangulatot teremtve. A kívül is használt eloxált Mystic Bronze árnyalat az arany-bronz dekorbetétekkel még melegebb, kifinomult kontrasztot ad. A nagyméretű, enyhén megemelt hátsó üléspad mindegyik ülésének saját hangzónája van, ami azt jelenti, hogy egyes helyeken hallható audiotartalmak egymás megzavarása nélkül élvezhetők. MONOchrome Taupe árnyalatú szövetkárpitozásuk ugyancsak teljes egészében újrahasznosított anyagból készültek, komplex Jacquard-dizájn szerinti szövésmintával.
A BMW szerint az autók klasszikus műszerfala a jövőben egy újgenerációs digitális felhasználói felületté alakul át, ahol egy lebegő, „V” alakú szobor formáját öltve az utastérbe vetül. Ennek középpontjában egy háromdimenziós nyomtatással előállított, kristályos test áll, amit mindkét oldalról természetes módon kezelt fa szegélyez. Az információs felület, amelyet a felhasználó alapesetben a központi kijelző környékén keresne, a BMW i Vision Circular tanulmányautó esetében a műszerfal felett, a szélvédő alján kapott helyet. A nagyméretű, használaton kívül láthatatlan kijelzőfelület az összes lényeges információt a szélvédő alsó területén jeleníti meg, méghozzá teljes széltében. Ezek a multifunkciós kormánykeréken elhelyezett interaktív érintőpadok segítségével vezérelhetők, miközben az utasok könnyedén csatlakoztathatják okoseszközeiket a jármű fedélzeti operációs rendszeréhez. Amúgy a volán karimája háromdimenziós nyomtatással, bioalapú anyagból készült.
A BMW i Vision Circular számára exkluzív hangdizájnt dolgozott ki Hans Zimmer zeneszerző és Renzo Vitale zeneművész. „Az alapvető ötletünk az volt, hogy különböző hangminták kombinálásával folyamatosan új életet viszünk a jármű utasterében megjelenő hangokba, éppúgy, ahogyan a koncepció anyagai is új életre kelnek” – mondta Hans Zimmer.
Végül, de nem utolsósorban feltétlen említést érdemel, hogy az autó a felhasználási ciklusa végéhez érkezve mobil energiatároló eszközként, a lakossági villamosenergia-hálózatba csatlakoztatva folytathassa hatékony működését.

Pin It