Mercedes-Benz Concept EQG - „Erősebb az időnél”

by Mészáros Gergely

A Concept EQG tanulmányautó a Mercedes-Benz ikonikus terepjárójának, a G-osztálynak a teljesen elektromos változata, mely letisztultabb kialakítással, ám kontrasztos stíluselemekkel és látványos részletekkel készül az új korszakra. Terepképességei eközben egy szemernyit sem csökkentek, csak a környezetet védi jobban.

Dieter Zetsche, a Daimler AG akkori vezetője, már a G-osztály új generációjának 2018-as premierjén megígérte, hogy a G-osztályt sem kerüli el az elektrifikáció. Most, három és fél esztendővel később a Mercedes Benz beváltotta ezt a fogadalmat, hiszen a Concept EQG a teljesen elektromos G-osztályt vetíti elénk.
Az 1979-ben megjelent terepjáró mára a Mercedes-Benz egyik luxus slágercikkévé vált, noha megjelenése alapvetően nem változott. Nem véletlenül, hiszen a funkcionális alkatrészek a négy évtizedes pályafutása alatt ikonikus stíluselemekké váltak, ezért például a hangsúlyos ajtókilincs, a robusztus külső védőlécek, a kerékjárati ívre elhelyezett irányjelző vagy az ajtók karakteres záráshangja a Concept EQG-ről is visszaköszönnek.  Így a koncepcióautó is azonnal beazonosítható, persze, a markáns sziluett is változatlan maradt. A sajátos karaktert csak tovább hangsúlyozza a kéttónusú, felül magasfényű fekete, alul Alu Beam metálfényezés.
Szemből a jól ismert kör alakú fényszórók villannak ránk, a klasszikus hűtőrács helyett azonban mélyfekete betétet láthatunk, amely 3D-hatású megvilágított csillaggal és speciális mintázattal vetíti elénk az új kor szellemét. Mindezt egy fehéren világító fényív öleli körbe – ehhez hasonló fut végig az oldalsó védőlécek mentén is. A Concept EQG 22 colos, polírozott alumínium keréktárcsákon gurul, amelyeknek hangsúlyos szélesítések adnak „otthont”. A hagyományos pótkeréktartó helyét ezúttal egy zárható külső rekesz vette át a csomagtérajtón, egyszerű tárolási lehetőséget biztosítva a töltőkábelekhez. További különlegesség a lapos, magasfényű fekete tetőcsomagtartó, amelynek minimalista kialakítása csökkenti a légellenállást, egyúttal mindig kalandra késznek mutatja az terepjárót.
mercedesbenzconcepteqg03A G-osztály az elmúlt, bő 40 évben kiválóan bizonyította alkalmazkodóképességét, a több mint 400.000 legyártott példány folyamatosan változott, mindig az aktuális igényekhez alkalmazkodva. Az örvénykamrás szívódízeltől kezdve, a csúcstechnikás négyliteres, biturbó V8-asig, szinte mindenféle erőforrás teljesített már szolgálatot a gépháztető alatt, logikus előrelépés tehát az elektromos hajtás egy olyan típusnál, amely kortalan megjelenésével már bizonyította, hogy „erősebb az időnél”.
mercedesbenzconcepteqg05Különösen, hogy az új hajtáslánc is kompromisszummentes terepjáróvá teszi a G-osztályt. A karosszéria továbbra is robusztus létraalvázra épül, a futómű elöl független, hátul speciálisan az elektromos hajtáshoz kialakított, új fejlesztésű merevtengelyes kiépítésű. A kerekek közelébe épített négy különálló elektromotor sokoldalú összkerékhajtást teremt, közúton és terepen egyaránt kimagasló teljesítményt nyújtva. Eközben a kapcsolható „terepfelező” első osztályú terep üzemmódot szavatol, ráadásul megadja a klasszikus manuális működtetés örömét.
mercedesbenzconcepteqg15Az elektromos hajtás további előnyökkel is szolgál: a létraalvázba épített akkumulátorok alacsony súlypontot garantálnak, az elektromotorok meg már alapjárattól maximális nyomatékot garantálnak. Ez a Concept EQG és a később érkező sorozatgyártású modell számára kivételes erőt és képességeket biztosítanak, melyek meredek emelkedőkön és süppedős utakon egyaránt nagy előnyt jelentenek.
mercedesbenzconcepteqg09Természetesen a G-osztály teljesen elektromos hajtású változata is képes lesz sorozatgyártás előtti utolsó fázisban meghódítani az 1445 méter magasan fekvő grazi tesztpályát: az 5,6 kilométer hosszú Schöckl helyenként akár 60 fokos emelkedőkkel a lehető legnagyobb kihívások elé állítja a technikát. A helytállást követően a 463-as sorozathoz hasonlóan az elektromos „G” is megkapja majd a „Schöckl proved” bizonyítványt.

Pin It