Lexus NX Modellista - Csak a szokásos

A Toyota házi tuningcégének számító japán Modellista máris megpiszkálta a Lexus szabadidő-autóját, krómozott kiegészítőivel elegánsabbá, egyúttal dinamikusabbá változtatta az NX megjelenését.

lexus nx modellista 1a

2021 nyarán mutatkozott be a második generációs Lexus NX, a világpremier óta eltelt rövid idő is elég volt ahhoz, hogy megjelenjen az első optikai tuningcsomag az NX-hez, mégpedig a japán Modellistának köszönhetően. A kizárólag Toyoták és Lexusok nemesítésére szakosodott műhely hű maradt önmagához, ugyanis ízléses, cseppet sem harsány kiegészítőket tervezett az autóhoz. Például az első lökhárító aljára szerelt, krómbetétes, szélesített kötény anélkül teszi markánsabbá az orr-részt, hogy bazári hatást keltene. Vélhetően nem fogja zavarni a célcsoportot, hogy a légterelő elem a terepjáró-képességet valamelyest rontja, mivel a szabad magasságot 28 mm-rel csökkenti, az első túlnyúlást pedig 45 mm-rel növeli.

lexus nx modellista 3

Ezt a kiegészítőt, hasonlóan a hátsó lökhárítóhoz rendelhető, karosszéria színére fújt betéttel, és krómozott C-alakú díszbetétekkel ellátott alsó légterelőhöz, nem lehet megrendelni az F-Sport felszereltségű NX-ekhez, azok ugyanis már eleve sportos, mélyre húzott, díszbetétes lökhárítókkal és diffúzorral hagyják el a fukuokai gyárat.

lexus nx modellista 2

Azonban a Modellista tunincsomagjának többi részét, a hasmagasságot 31 mm-rel csökkentő, küszöbre szerelhető szoknyákat, a hátsó tetőszpojlert oldalról megtámasztó, krómozott légterelőket, valamint az új tervezésű, 20 colos könnyűfém keréktárcsákat már minden felszereltséggel, akár az F-Sporttal is lehet kombinálni. A kovácsolt alumíniumból készült, sokküllős, fényesen csillogó krómfelnikre ugyanúgy 235/50 RF20-as abroncsok valók, mint az NX magasabb felszereltségeihez tartozó gyári felnik esetében.

lexus nx modellista 4

A teljes Modellista Advanced Luxury Package ára Japánban 261 800 jen (778 ezer forint) a fényezetlen, és 294 800 jen (876 ezer forint) a karosszéria színére fényezett változat esetén, de az egyes alkatrészeket külön-külön is meg lehet vásárolni.

Pin It