FIAT 124 Spider S-Design - Stílusos tartalom

Genfben mutatkozott be az új Fiat 124 Spider limitált szériája, amely a Fiat kétüléses roadsterének dinamizmusát és vagányságát helyezi reflektorfénybe.

fiat124spidersdesign01Az S-Design tökéletes választás mindazoknak, akik stílusra és gazdag tartalomra vágynak modern, dinamikus és jellegzetes kivitelben. A Lusso felszereltségi szinthez választható csomag stíluselemei könnyedén meghódítják az élményteli nyitott tetős vezetést előnyben részesítő rajongók szívét. Többek között acél felületű bukókeretet, A-oszlop borítást és külső tükörház borítást tartalmaz, melyek tökéletesen kiegészítik az egyedi rajzolatú, 17 colos könnyűfém keréktárcsák, a hátul található, olasz zászlót idéző trikolor plakett, valamint a sportos piros díszcsík-matrica hatását. A stílus azonban csak a kezdet: a modell technikai és kényelmi tartalma is kimagasló. A 124 Spider S-Design minden esetben alapfelszerelésként kínálja a következőket: négy darab légzsák, automata klímaberendezés, MP3-kompatibilis audiorendszer rádióval, USB csatlakozóval és négy hangszóróval, bőrkárpitozás, valamint kontrasztos öltésekkel varrott bőrborítású kormánykerék, alsó műszerfal és műszerárnyékoló; továbbá tempomat és kulcs nélküli nyitás és indítás. Szintén szériatartozék az aktív gyalogosvédelmi rendszer, a krómozott dupla kipufogóvég és a ködfényszórók.
fiat124spidersdesign03Az érzelmek lendületével lépést tart a fordulatszám is: a Fiat 124 Spider S-Design a megbízható 1,4 literes, négyhengeres MultiAir turbómotorral kerül forgalomba. A 140 lóerős, 240 Nm nyomatékú motor hatfokozatú kézi és automata sebességváltóval társítható. A kéziváltóval elérhető menetdinamika kivételes: akár a 215 km/óra végsebességet, akár a 7,5 másodperces 0-100 km/óra gyorsulást tekintjük (ugyanezek az adatok automata sebességváltóval 214 km/óra, illetve 7,6 mp.)
fiat124spidersdesign02A 124 Spider elöl kettős keresztlengőkaros, hátul többlengőkaros felfüggesztést kapott, amelyeket kifejezetten úgy hangoltak, hogy fékezés és kanyarodás közben fokozott stabilitást biztosítsanak. Az elektromos szervokormány pontos és közvetlen kormányérzetet biztosít. A kormánymű és a felfüggesztés hangolása, a kistömegű vázszerkezet, a kiegyensúlyozott tömegeloszlás, valamint a turbómotor együttesen dinamikus vezetési élményt nyújtanak. A zajok és rezgések csillapítására szolgáló megoldások, beleértve a hangszigetelő anyagból készült vászontetőt, ugyancsak hozzájárulnak a kifinomult, csendes utazási élményhez.
fiat124spidersdesign