Lincoln Aviator concept - Fényűzés amerikai módra

A Lincoln azt ígéri, hogy az Aviator sorozatgyártású változata majdnem ugyanolyan lesz, mint a New Yorkban leleplezett koncepció.

lincolnaviator04A Navigatornál kisebb, ám még mindig hatalmas, három üléssorral készülő Aviator 2019-ben érkezhet meg a kereskedésekbe. A megújuló amerikai luxusmárka legújabb tanulmányautója a Navigatorral megkezdett irányvonalat folytatja, lágy vonalai, lekerekített élei ellenére határozottan férfias, erőteljes jelenség.

Az alapvetően hátsókerekes platformra épülő újdonság dinamikus menettulajdonságairól és összkerék-hajtásáról egy plug-in hybrid hajtáslánc gondoskodik, az elektromotorral és lítium-ion akkumulátorcsomaggal megtámogatott duplaturbós V6-os „rendszer” az első tölthető hibrid autó a Lincoln történetében. Konkrét információkat – például fogyasztás- és teljesítményadatokat - egyelőre nem közölt a márka, ugyanakkor magabiztos viselkedést és elsőrangú komfortot ígért.
lincolnaviator08A kék karosszéria alatt rejtőző utastér láttán nem is lehet kétségünk, a rengeteg hely mellett nemes anyagok tömkelege és pazar felszereltség fogadja az utasokat. A fejedelmi komforthoz persze a SUV új „Supsension Preview Technology” rendszere is hozzájárul, azzal, hogy egy kamera folyamatosan pásztázza az autó előtti utat, illetve mindig az aktuális körülményekhez igazítja a csillapítás keménységét. További érdekessége az autónak, hogy a hagyományos kulcs szerepét átveheti az okostelefon. A Lincoln három üléssoros luxus szabadidő-autója 2019-ben érkezhet meg az amerikai kereskedésekbe.