Alfa Romeo 4C Pogea Racing - Zöld nyíl

A piros (pöttyös) az igazi! S ez a mondás nemcsak a túró rudira, hanem a Ferrarikra és az Alfa Romeókra is igaz! Ettől még azonban elképesztően jól néz ki a Pogea Racing által megdolgozott 4C.

alfaromeo4cpogear02Az biztos, hogy a Pogea Racing 4C-je nem az Alfa Romeótól megszokott és elvárt színben tündököl. És az is tuti, hogy ezzel a középmotoros olasz kupéval nehéz lesz beleolvadni a tömegbe, s nem kizárólag a formája vagy a ritkasága, hanem az új fényezése miatt.
A Pogea Racing festőit nem titkoltan az új Aston Martin Vantage egyik legkülönlegesebb színe inspirálta, a négyrétegű, gyöngyházfényű festékbevonat tökéletesen alkalmas az ember elkápráztatására. Bár azt azért a tuningműhely is elismerte, hogy biztosan lesznek olyanok, akik gyűlölni fogják ezt a konfigurációt, mindenesetre az autó garantáltan nyomot hagy az emberi szívben... Ami még ennél is durvább, hogy a zöld szín az utastérben is megjelenik, ráadásul nem áll rosszul az Alfának. Persze a minőség tökéletes, a szénszálas műanyag és Alcantara mellett a Lamgorghinikből ismerős bőrkárpit borítja az üléseket, az ajtópaneleket, a kormánykereket és a műszerfalat egyaránt.
Nem látszik ugyan, de a Pogea Racing a 4C motorját sem hagyja érintetlenül, a négyhengeres, 1,75 literes egységből 332 lóerőt csikartak ki a fejlesztők. Ha valakinek ennyi nem elég, akkor a hengerűrtartalom növelésével, illetve új turbófeltöltő, kovácsolt főtengely és felülvizsgált elektronika alkalmazásával egy 475 lóerős, 1,95 literes erőművet is kínálnak a vásárlók számára. Ja, a féknyergek azért vörösek „maradtak”!

Pin It