BRABUS 125R Zsebrakéta

A BRABUS legújabb zsebrakétája 9,2 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra, végsebessége pedig 175 km/h... Durva, nem?! 

brabus125r01A BRABUS smart „részlege” 2017-ben ünnepelte fennállásának 15. évfordulóját. A jeles évforduló alkalmából a német vállalat fejlesztett egy versenypályára alkalmas „club sport verziót”, melynek vezetését a Mercedes-Benz hivatalos versenyzői mellett a nemzetközi médiumok képviselői is rendszeresen élvezhették. Innen kapta a becenevét is az autó: „Pocket Rocket. Most végre elkészült az utcai kiadása, mely - a gyár szerint - hasonló dinamikát nyújt, mint az igazi „zsebrakéta”.
brabus125r02A BRABUS 125R szíve a smart fortwo cabrio háromhengeres turbómotorjának erősen feltuningolt változata, a fejlesztők többek között módosították a szívórendszert, hatékonyabb hűtőrendszert illesztettek hozzá, s újrakalibrálták a motorvezérlő egységet. Nem mellesleg pedig egy rozsdamentes acélból készül Brabus sport kipufogórendszerrel is megajándékozták, mely gombnyomásra úgy szól, hogy csak na...
brabus125r04Végül a 898 cm3-ből 125 lóerőt és 200 Newtonmétert préseltek ki a mérnökök, ennek eredményeképpen a kétüléses kabrió mindössze 9,2 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra, és akár 175 m/h-val is képes száguldani. Tényleg zsebrakéta, nem?
brabus125r03Annak érdekében, hogy a pilóta mindig biztonságosan uralhassa ezt a teljesítményt, illetve az autót, a 125R spéci aerodinamikai kiegészítőket, nagy teljesítményű Yokohama abroncsokat és 30 milliméterrel ültetett futóművet kapott. A kétféle – fényes fekete vagy matt titán – fényezéssel megvásárolható apróság utastere szintén egyedi részletekkel rendelkezik, a fekete bőrkárpithoz nemcsak navigáció, audioberendezés és klíma jár, hanem számozott sorszámú jelvény is. 39.900 eurótól megvásárolható.
brabus125r

Pin It