ABT Škoda Kodiaq Erős, mint egy medve

Az ABT Sportline-nak köszönhetően már nemcsak méreteit tekintve hasonlít a névadójára a Škoda Kodiaq, hanem a motorjai is hasonlóan erősek lesznek hozzá.

abtskodakodiaq01A bajor tuningműhely szerint a vásárlók, leginkább nyilván a sportos pilóták többet akartak, mint amit a Kodiaq gyárilag kínált. Számukra jelent alternatívát a saját fejlesztésű ABT Engine Control (AEC) egység, mely jelentős teljesítménynövekedést garantál mind a benzines, mind a gázolajos erőforrások esetében. Használatával a 2.0 TSI benzinmotor csúcsteljesítménye 159 kW-ra, illetve 216 lóerőre nő (180-ról), miközben a maximális nyomaték 360 Nm lesz. A szintén 2.0 literes TDI egységnek sincs oka a szégyenkezésre, hiszen mindössze egy lóerővel marad el a benzines csúcsváltozattól, vagyis 215 lóerős (190 helyett), nyomaték terén pedig még jobban is áll – 440 Nm-t mozgósít. Természetesen a gyárból 150 lóerővel kigördülő TDI-hez is megrendelhető a fenti tuningkészlet, ennél a verziónál 180 lóerő és 380 Nm áll a vezető rendelkezésére az átalakítás után.
abtskodakodiaqA Kodiaq medvék nem pusztán erősek, de igencsak tekintélyt parancsoló megjelenésűek is, például hatalmas mancsaik okán. Nem véletlen, hogy a Škoda hétszemélyes szabadidő-autója szintén óriási kerekeken gördül, a tulajdonosok minimum 18, maximum 21 colos – DR, ER-C, FR és GR mintázatú – felnik közül választhatnak. Ugyanakkor az ABT az egyéni igényeket is igyekszik kiszolgálni, ahogy várhatóan az ősz folyamán érkező RS kiadást sem hagyja érintetlenül majd.

Pin It