Abarth 595 2019 "Minden a régi"

A kétféle karosszériával, öt felszereltségi és négy különböző teljesítményszinttel megvásárolható Abarth 595 család új fényezésekkel és kipufogórendszerrel, valamint továbbfejlesztett Uconnect infotainment rendszerrel vág neki a 2019-es modellévnek. Lássuk a részleteket!

abarth595turismo2019aAz 595-ös sorozat talán az Abarth legikonikusabb modellje, hiszen tökéletesen megtestesíti a skorpiós márka szellemiségét: mindegyik változata kompakt, könnyű és agilis, illetve nem utolsósorban testre szabható. Népszerűségéhez a folyamatos törődés, „karbantartás” is hozzájárul, az aktuális megújulás során például a mérnökök átfésülték a motorokat, melyek immár az Euro 6D-TEMP károsanyag-kibocsátási normákat is teljesítik. A rajongók azonban biztosan többre értékelik majd ennél az aktív szeleppel felvértezett, új Record Monza Attivo kipufogórendszert, mely a Sport gomb megnyomása után még mélyebb, még sportosabb hangon üvölt bele a nagyvilágba. Vagy a szintén új Adrenalina Green színt, netán az elül 284 milliméteres tárcsákkal szerelt fékrendszert. Különben az összes verzió más és más egyéniség, ugyanakkor közös bennük, hogy – méretüket meghazudtolóan – nagy élményt nyújtanak.
abarth595competizione2019Nyilvánvaló, hogy a 180 lóerős Competizione kiadás az egyik legizgalmasabb közülük. Mechanikusan önzáró differenciálművének, Abarth Corsa by Sabelt üléseinek és Record Monza Attivo kipufogórendszerének köszönhetően maximálisan és folyamatosan élvezhető az autóban rejlő potenciál, persze az erő uralásában a Koni FSD lengéscsillapítók és a túlméretezett Brembo fékrendszer is a vezető segítségére vannak. A – korábban már emlegetett – műszerfali Sport gomb megnyomása után nemcsak a kipufogórendszer „bolondul meg”, hanem élesebbé válik a gázpedál, a szervokormány, vagyis gyakorlatilag az egész autó. A különleges, akár fekete tetővel is párosítható Adrenalina Green külső fényezéséhez vörös vagy sárga biztonsági övek is választhatók.

A 165 lóerős Turismo kivitel azok számára készül, akik némi komfortot is szeretnének a nagy teljesítmény mellé. A 6,3 kg/lóerős súly-teljesítmény arány kiváló menettulajdonságokat biztosít, az olasz apróság 7,3 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra. Eközben a stílusa ellenállhatatlan. Kívül szatén króm díszítőelemek fokozzák a sportosságát, belül meg szemre is pazar bőrkárpit várja az utasokat. Az új Urban Pack pedig olyan kiegészítőkkel teszi kényelmesebbé a pilóták életét, mint a parkolóradar, valamint az eső- és sötétedésérzékelő. Az exkluzív Asfalto szürke karosszériaszínnel is rendelhető Turismóban ugyan nincsen Koni FSD lengéscsillapító, ám ez mit sem csökkenti a 17 colos felniken gördülő Abarth élvezeti értékét.
abarth595pista2019Az 595 Pista széles körű személyre szabási lehetőségeivel a teljesítményorientált fiatalabb sofőröket veszi célba. Természetesen hozzá is kapható a Record Monza Attivo kipufogórendszer, valamint az Abarth Telemetry telemetriával kiegészített infotainment rendszer. Ezáltal a nagy felbontású kijelzőn kielemezhetőek a versenypályán megtett körök adatai, folyamatosan csiszolva a vezetési technikán. Ja, a Pista 160 lóerős.
abarth2019dVele szemben az 595 alapváltozata „csak”145 lóerőt tud mozgósítani, de a gyakorlatban ez is bőven több, mint elég. Még Carlo Abarth is abszolút elégedett lenne a 16 colos abroncsokon guruló apró olasz masinával.
abarth595sportbutton2019A 695 Rivale megint más tészta, a világhírű olasz jachtépítő vállalattal közösen létrehozott különkiadás egyértelműen a sorozat legkifinomultabb, legízlésesebb képviselője. Stílusát a sarnicói cég leggyorsabb és legelegánsabb hajója, a Riva „56 Rivale” ihlette, így nem csoda, egészen egyedi a maga nemében. A kétféle karosszériával választható apróságot prémium anyagok és sportos teljesítmény jellemzik, mahagóni berakásival, speciális bőrkárpitozásával némiképp túl is mutat az Abarth hagyományos értékein. A 180 lóerős 1.4 T-Jet erőforrás ugyanakkor hozza a kötelezőt.
abarth2019cAz Abarth 595 az újdonságok ellenére is maradt, ami volt: egy imádnivalón sportos és stílusos, hamisítatlanul olasz mini, „túlméretes” egóval és teljesítménnyel. Csak kerüljön egy a kezünk közé!

Pin It