BRABUS 700 WIDESTAR - Lesz még több is?!

A BRABUS a Monacói Yachtkiállításon mutatta be a Mercedes-AMG G63 alapjait használó 700 WIDESTAR nevű újdonságát.

brabus700widestar07Kezdjük a lényeggel: a bottropi négykerekű szörny két ebédlőasztalnyi motorházteteje alatt a Mercedes-AMG négyliteres, ikerturbós V8-asa lakik, ám a BRABUS alaposan kezelésbe vette. A kifejezetten ehhez – az AMG E63-ban és S63-ban szintén elérhető - erőforráshoz fejlesztett plug and play vezérlőmodul a befecskendezés és a gyújtás módosításával 700 lóerőt és 850-950 Nm-nyi csúcsnyomatékot csalogat elő a nyolc hengerből. Ehhez társul még az aktív szabályozású BRABUS sport-kipufogórendszer, mely hihetetlen öblös orgánuma mellett képes nesztelenül is hazalopakodni - a „Coming Home” üzemmódjának hála. Az eredmény pedig: az állandó összkerék-hajtású 700 WIDESTAR 4,3 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra, s akár 240 km/h-val is bír repeszteni. Azért „csak” ennyivel, mert az elektronika óvja az abroncsokat. Nem csoda hát, hogy a kilencfokozatú SPEEDSHIFT TCT sebességváltó alig győzi egymás után kapcsolgatni a fokozatokat, persze, a pilóta maga is közbeavatkozhat a kormány mögötti fülekkel.
brabus700widestar05Nyilvánvaló, hogy ilyen képességek és menettulajdonságok mellett nem maradhat láthatatlan a BRABUS 700 WIDESTAR, aminek érdekében mindent meg is tettek a német tuningmesterek. A G-osztályhoz megálmodott WIDESTAR kiegészítők tökéletesen megfelelnek a BRABUS hagyományainak, így például az erőt sugárzó sárvédő-szélesítések vagy az akár 23 colos könnyűfém keréktárcsák. Utóbbiak négy különböző dizájnnal választhatóak, a 305/35 R23-as gumikat pedig a Continental, a Pirelli vagy a Yokohama biztosítja – a vevői igényei szerint. Nem maradhattak változatlanok a lökhárítók sem, mivel értelemszerűen bután néztek volna ki a gyári modellnél 10 centivel szélesebb BRABUS 700 WIDESTAR-on. A hatalmas légbeömlőkkel szabdalt, egyedi „lökösök” viszont tökéletesen passzolnak a gépházhoz, valamint a tetőn elhelyezett – az éjszakát is nappallá varázsoló – kiegészítő fénysávhoz.
brabus700widestar03A Monacói Yachtkiállításon leleplezett terepjáró utastere természetesen teljesen a vásárló igényeihez alakítható, a finom kárpitok – mint például a különlegesen puha és lélegző BRABUS Mastik bőr vagy az Alcantara – többféle színben állnak a leendő tulajdonosok rendelkezésére. A BRABUS az autó áráról diszkréten hallgat...

Pin It