Porsche 911 Speedster Concept II Álomból valóság!

A Porshce úgy döntött, hogy a 70. születésnapján bemutatott Speedster koncepciót – korlátozott példányszámban ugyan, de – gyártani fogják. Ennek örömére a német márka Párizsban bemutatta a tanulmányautó második „kiadását” - Guard Red fényezéssel.

porsche911speedsterconceptII02Az álomból valóság lesz! 2019-ben megkezdődik a purista Porsche 911 Speedster sorozatgyártása, a nyitott kétüléses autóból pontosan 1948 példány készül majd. A stuttgarti sportkocsi-gyártó ezzel is a Porsche 357 „Number 1” előtt tiszteleg, mely 1948. június 8-án kapta meg a „működési engedélyét”. A modernkori Speedster koncepciót a Porsche Motorsport weissach-i központjában fejlesztették a Style Porschéval és a Porsche Exclusive Manufaktur-ral közösen. Egyúttal a sorozatgyártású modell lesz az első 911-es, mely az új Heritage Design-csomaggal is rendelhető, mely lehetővé teszi, hogy az ügyfelek még inkább a maguk ízléséhez alakíthassák a négykerekű kedvencüket.
porsche911speedsterconceptII03A párizsi tanulmánymodell Guard Red színét egyébként az 1988-as 911 Speedstertől „örökölte”, miközben a 21 colos felnijeinek a dizájnja a Porsche versenyautókéhoz - konkrétan a 911 RSR-hez és a GT3 R-hoz - hasonlít. A színezett nappali menetfényeket szintén a versenypályák világa ihlette, a „Talbot” visszapillantó tükör és az üzemanyagtartály kupakja pedig fekete-króm és platni színben ragyog. A korábbi verzióval szemben az új kiadás utasterét helyenként vörösen izzó, perforált fekete bőrkárpit burkolja. Technikai szempontból azonban a 911 Speedster koncepciók megegyeznek egymással: a 911 Carrera 4 Cabrióra épülő sportkocsik sárvédői, illetve első és hátsó gépházteteje könnyű szénszálas kompozitból készülnek, a futóműve pedig a 911 GT3-ból származik. Ugyanakkor a hathengeres motorját alaposan megvadították, a titán kipufogócsövek mellé hatfokozatú manuális sebességváltó társul, melynek segítségével akár 9000-es fordulatig is pörgethetjük az 500 lóerős erőművet...

Pin It