BMW 3 M Performance Egy csipetnyi házi tuning

Az új 3-as limuzin világpremierjével párhuzamosan a hozzá megrendelhető BMW M Performance alkatrészek is bemutatkoztak.

bmw3mperformance02A bajor tervezőmérnökök az eredeti BMW tartozékok (Original BMW Accessories) égisze alatt álmodták meg a 3-as limuzin hetedik nemzedékéhez megrendelhető BMW M Performance alkatrészek széles tárházát. A látványos karosszéria-kiegészítőket és utastéri opciókat a motorsport élvonalában megszerzett több évtizednyi tapasztalat inspirálta, hogy a vásárlók még tovább növelhessék az új 3-as hatékonyságát. Az alkatrészeket a nagyteljesítményű sportautókat építő BMW M GmbH készíti. Az elemek tökéletesen passzolnak az eltérő modell-, karosszéria- és motorváltozatokhoz, minden esetben egyedibb megjelenést és kézzelfogható teljesítménynövekedést garantálva.
bmw3mperformance10Az új 3-as limuzinhoz megrendelhető BMW M Performance karosszéria-kiegészítői között nem kevesebb, mint tíz elem található. Ezek magasfényű fekete árnyalatban vagy szénszálból készülnek, s nem csupán a modell sportos kisugárzását erősítik, hanem a menettulajdonságait is fokozzák. Például a BMW M Performance első koptatók, a hátsó légterelő szárny és a diffúzor – szénszálból, illetve magasfényű feketére és matt feketére fényezve is megrendelhető – egysége a jármű körüli légáramlatot optimalizálja és csökkenti a felhajtóerőt.
bmw3mperformance11A 18” méretű BMW M Performance fékrendszer a vörösre fényezett féknyergekről, valamint a jelentősen nagyobb, könnyűszerkezetes, lyuggatott és hornyolt féktárcsákról ismerhető fel. Ez jelentősen erősebb fékhatást és rövidebb fékutat garantál a sorozatgyártású változathoz képest, s a hőálló technológiának köszönhetően még a legextrémebb vezetési szituációkban sem fárad el. Emellett A BMW M Performance alkatrészek palettáján négy különböző könnyűfém keréktárcsa-garnitúra kerül fel. A 796M kódú, matt fekete BMW M Performance könnyűfém felnik 18” méretben lesznek megrendelhetők, téli és nyári használatra egyaránt. 20” méretben a kereszt küllő-dizájnú, kovácsolt, 794M kódú, kéttónusú (Jet Black fekete küllők felcsiszolt élekkel) és az Y küllő-dizájnú, 795M kódú BMW M Performance keréktárcsák válnak elérhetővé, utóbbi kéttónusú (Ferric Grey matt vasszürke küllők fényes alumínium élekkel), Jet Black fekete vagy matt fekete árnyalatban.
bmw3mperformance04A motorsport élvonalának hangulata természetesen a limuzin ajtói mögött is folytatódik. A kiváló fogású, tökéletes hüvelykujj-kiképzéssel ellátott BMW M Performance sportkormány például piros „12-órás” jelzéssel és ezüstös szürke, kézzel öltött keresztvarrással lelkesíti a pilótát, a zárt versenypályák atmoszféráját szénszálból készült váltófülek (kizárólag a Steptronic sport automataváltóval felszerelt modellek esetében), diszkrét BMW M Performance felirat, valamint szénszál és Alcantara kettőséből készült BMW M Performance kormánybetétek erősítik.
bmw3mperformanceA BMW M Performance vezetéselemzővel a sofőr a vezetéssel kapcsolatos összes adatot elmentheti és később kielemezheti. Versenypályás használat esetén a funkció a leghatékonyabb kiegészítők egyike. A rendszer egy okostelefon-alkalmazásból és egy fedélzeti stickből (OBD – On-Board Diagnostic) áll, amelyet a számára kialakított fedélzeti aljzatba kell csatlakoztatni. A motorsport élvonalából érkező technológia professzionális mérést és átfogó elemzési lehetőséget garantál, a vezetéssel kapcsolatos összes releváns adatot a vezető rendelkezésére bocsátva.
bmw3mperformance06Végül, de nem utolsósorban a BMW M Performance portfólió LED-technológiás kivetítője az ajtók kinyitásakor látványos fényjátékot kínál: az ajtók aljába épített kivetítők a BMW M divízió logóját és BMW M motívumokat vetítik az új BMW 3-as limuzin melletti útfelületre. Hasonlóan stílusos kiegészítő a kiváló minőségű Alcantara és szénszál kettőséből készült BMW M Performance kulcstartó, amely csavarrögzítési megoldásával állandó helyet biztosít az új 3-as BMW slusszkulcsának és a BMW M almárka halványkék színébe csomagolva óvja azt a karcolásoktól és a sérülésektől.

Pin It