FIAT 500 Collezione 2018 - Az őszi kollekció

Az olaszok ikonikus kisautója, a FIAT 500 képtelen kimenni a divatból, ezúttal egy különleges őszi kollekcióval hívja fel magára a figyelmet.

fiat500collezione15A kis FIAT 500-as igazi világsiker. Ami ugye nem újdonság, meglepő lehet viszont az a tény, hogy a tizenegyedik évébe lépő apróság még most is képes eladási rekordot dönteni, s a 142.000-es értékesítési darabszámmal történetének legjobb nyolc hónapját produkálni. Különben a moderkori Cinquecento folyamatosan ott szerepel az európai A-szegmens élén, illetve 16 országban top hármas modell.

Ez egyrészt a hihetetlenül időtálló formájának és szerethető karakterének köszönhető, másrészt viszont a FIAT 500-as egyértelműen halad a korral, s figyeli az aktuális divattrendeket is. Például számos exkluzív és izgalmas különkiadás készült belőle, így a korai Diesel vagy a Gucci változat, később a Riva vagy az Anniversario verzió. De az idei ősz sem maradhat saját 500-as nélkül, a l’Uomo Vogue divatmagazinnal közösen megalkotott, új Collezione sorozat az olasz eleganciát és kreativitást ünnepli, úgy, hogy közben az év leghidegebb hónapjait is felmelegíti.
fiat500collezione12Az új 500 Collezione természetesen kétféle karosszériával megvásárolható, a vevők az üvegtetővel felszerelt zárt, valamint a szürke vászontetős kabrió közül választhatnak. Mindkettőhöz megrendelhető az új kéttónusú - az Opera Burgundy és Carrara szürke kombinációjából összeálló - Brunello fényezés, mely tökéletesen visszaadja az ősz színeit és hangulatát. Ugyanakkor az olasz mini hagyományosabb megjelenéssel is megvásárolható: például egyszínű Opera Burguny, Carrara szürke, Vesuvio fekete vagy az új Cortina szürke karosszériával. Az autó időtlen vonalait króm- és réz színű szépségvonalak hangsúlyozzák, utóbbiak tökéletesen illenek a 16 colos könnyűfém keréktárcsákhoz is.
fiat500collezione16Abszolút meglepő módon az 500 Collezione utasterének kárpitozása alapvetően sötét, ám, hogy ne legyen túl unalmas, a fekete szín uralmát réz és burgundi színű csíkok törik meg, illetve az oszlopok és a tető is világos burkolatot kaptak. Hihetetlenül stílusos az egész kocsi, méghozzá az utolsó porcikájáig, nézzék csak meg a Mopar kiegészítővel felvértezett kulcsot. Természetesen az autó felszereltsége is teljes mértékben megfelel a mai elvárásoknak, jelentősen könnyebbé és kényelmesebbé téve a napi használatot. Többek között az Apple CarPlay és AndroidAuto kompatibilis Uconnect 7 infotainment rendszer és a Beat audioberendezés is ezt a célt szolgálja. Az 500 Collezione motorkínálata mindössze két, jól ismert benzines egységből áll: a 85 lóerős, 900 cm3-es TwinAirből és a 69 lóerős, 1.2 literes négyhengeresből. Utóbbi LPG-s változatban és Dualogic váltóval is kérhető. Az újdonság hazai ára egyelőre nem ismert.

Pin It