Toyota Hilux GR Sport - Miért is ne?

Tereprali versenyautóként már a Dakaron is bizonyította ütőképességét – talán pont ez ihlette a márka brazíliai forgalmazóját, hogy megtervezze és megépítse a Hilux GR Sport kivitelt.

toyotahiluxgrsportdcabIgen sikeresnek bizonyult a Toyota kezdeményezése: a márka hivatalos sport- és tartozékrészlege, a Gazoo Racing eredetileg Japánban indította útjára a saját nevével fémjelzett sportmodell-családot, ám ma már világszerte elérhető, ráadásul folyamatosan bővül a kínálat. A négy szinten (GR Parts, GR Sport, GR és GRMN) elérhető módosítások az egyedi kiegészítőktől kezdve az optikai és futómű-átalakításokon át a teljes körű, teljesítménynövelést is magában foglaló átépítésekig terjednek.
toyotahiluxgrsportdcab06A Gazoo Racing-beavatkozások legutóbbi alanya nem személyautó, viszont globális népszerűsége és jelentősége megkérdőjelezhetetlen. A Hilux a Toyota egyik legsikeresebb, legismertebb típusa, gyártásának ötven éve alatt mintegy 18 millió példányban készült. Noha Japánban a GR Sport a kizárólag optikai tuninggal megvadított, műszaki szempontból gyakorlatilag alapkivitelű típusokat jelöli, a Hilux esetében a futómű sem maradt érintetlen. Elöl keményebb rugókat és egycsöves lengéscsillapítókat építettek be, így a duplafülkés jármű változatlan komfort és teherbírás mellett pontosabban irányítható. A 17 colos, dekoratív keréktárcsákra terepabroncsokat szereltek.
toyotahiluxgrsportdcab08Az autó megjelenését a Gazoo Racing jellegzetes piros-fehér-szürke színkombinációja uralja; a fekete motorházfedél és az oldalfalon elhelyezett matricák a Toyota versenyautóit idézik. Új a méhsejt-szerkezetű hűtőmaszk, a tetőlemez szintén fekete, a platón bukókeretet, az első ajtón és a hátfalon GR emblémákat találunk. Az utastérben a Gazoo Racing saját motorindító gombjával és padlószőnyegeivel találkozunk, a fejtámlákat hímzett logó díszíti. A műszerlapok fehérek, a padlókonzolon pedig sorszámozott plakett utal arra, hogy korlátozott példányszámban forgalomba kerülő változatról van szó.
toyotahiluxgrsportdcab10A hajtáslánchoz nem nyúltak a tervezők, de nem is volt miért: a Dél-Amerikában forgalmazott verzió 2.8 literes dízelmotorja 177 lóerőt és 450 Nm forgatónyomatékot ad le. Az európai erőforrástól (2.4 liter, 150 LE, 400 Nm) eltérő motorhoz hatfokozatú automata sebességváltó tartozik, alapfelszerelés az összkerékhajtás. A modell európai forgalmazásáról egyelőre nincs szó, de ha Brazíliában népszerűnek bizonyul, akár nemzetközi karrierbe is foghat a Hilux GR Sport.

Pin It