Ferrari SP3JC - Egyedi darab

Megint egy újabb, teljesen egyedi, s nem mellesleg elképesztően gyönyörű modellt szállított le a Ferrari a boldog tulajdonosának.

ferrarisp3jconeoff01A Ferrari-gyűjtő megrendelő egy olyan vegytiszta, kompromisszummentes roadstert szeretett volna, mely az F12tdf vázára és futóművére épül. A Ferrari pedig megcsinálta. Az SP3JC-t a Ferrari Styling Center tervezte, s az 1950-es, 60-as évek epikus, V12-es motorral hajtott nyitott modelljeit idézi. A rendkívül izmos, dinamikus karosszéria jól hangsúlyozza az orrmotoros elrendezést, a kettős üvegbetét pedig betekintést enged a 780 lóerős, látványnak sem utolsó V12-es erőforrásra. A négy kipufogóval és diffúzorral, valamint vízszintes vonalakkal szabdalt hátsó sem kevésbé drámai, ugyanakkor a design teljesen egységes, harmonikus. Talán nem véletlenül, több mint két évig tartó intenzív fejlesztőmunka eredménye az autó, melynek tervezésébe az ügyfelet is szorosan bevonták.
ferrarisp3jconeoff03Az Sp3JC festésén az is jól látszik, hogy a szerencsés tulajerősen vonzódik a Pop Art iránt, az Azzura Met (kék) és a Giallo Modena (sárga) kombináció pedig Bianco Italia fő színsémáját követi. A jobbkormányos paripa utasterében szintén a kék árnyalat dominál, az üléseket és a műszerfal alsó részét egyaránt ilyen burkolat fedi, kontrasztos varrással és fehér csíkkal díszítve. Tessék gyönyörködni!