Porsche 911 GT2 RS Clubsport -

A Los Angeles-i Autószalonon leleplezett, 700 lóerős Porsche 911 GT2 RS Clubsport versenyautó mindössze 200 példányban készül majd, és klubsport versenyeken, valamint különböző motorsport találkozókon állhat rajthoz.

porsche911gt2rsclubsport„Az elkövetkezendő években az ügyfeleink nem csak pályanapokon, de nemzetközi motorsport eseményeken is versenyezhetnek a GT2 RS Clubsporttal. Jelenleg különösen produktív tárgyalásban vagyunk a versenyszervező SRO-val,” mondta Dr Frank-Steffen Walliser, a Motorsport és GT autók részleg alelnöke.
porsche911gt2rsclubsport04A Waissach-ból érkező versenyautó technológiája a kilenc hete bemutatkozott 935-höz hasonlóan a nagyteljesítményű 911 GT2 RS sportautón alapul. Mindketten ugyanazon a hajtásláncon osztoznak: a modern 3,8 literes boxerhatos, turbófeltöltésű farmotor egy mereven beépített hétfokozatú Porsche duplakuplungos automata váltón (PDK) keresztül juttatja el a 700 lóerős teljesítményét a hátsó kerekekhez. A 911 többi versenykiadásához hasonlóan a vezető a fokozatokat a kormánykerék mögé épített váltófülek segítségével kapcsolhatja.
porsche911gt2rsclubsport06Akárcsak az utcai 911 GT2 RS, az 1390 kilogrammos Clubsport modell is fel van szerelve kipörgésgátló és ABS funkciót tartalmazó PSM menetstabilizálóval, amelyet a középkonzolon található kapcsolóval külön-külön lehet beállítani és kikapcsolni. A szénszálas kormánykerék és a mögötte található színes kijelző a 2019-es Porsche 911 GT3 R modellből származik. A légkondicionáló a belső tér optimális hűtését is lehetővé teszi.
porsche911gt2rsclubsport03Miközben a motor hátsó tengely mögötti elhelyezkedése kivételes tapadást és fékteljesítményt tesz lehetővé, addig a masszív bukókeret a verseny kagylóülésekkel és a hatpontos biztonsági övvel maximális biztonságot garantál. A hatdugattyús alumínium monoblokk verseny féknyergek elöl belső hűtésű, bordázott, 390 milliméteres tárcsákba harapva kivételes lassulásról gondoskodnak. Hátul négydugattyús nyergeket találunk 380 mm-es tárcsákkal. Az új Porsche 911 GT2 RS Clubsport nettó 405.000 eurótól elérhető. A szerencsés tulajdonosok egy exkluzív esemény keretében vehetik át autóikat 2019 májusától kezdődően.