Mansory Bentley Flying Spur - Teljes átalakulás

A vadonatúj Bentley Flying Spur minden, csak nem egy hétköznapi limuzin. Ahogy a Mansory sem egy átlagos tuningműhely. Meglepő módon a Mansory Bentley Flying Spur mégis egy egészen könnyen emészthető műalkotás.

Pedig ha a Mansory hozzányúl valamihez, akkor erre egyáltalán nincs garancia. A német székhelyű, ám svájci „kapcsolattal” is rendelkező tuningcég iráni-brit tulajdonosa ugyanis remekül ráérzett arra, hogy a dúsgazdag vásárlóknak már nem elég egy sima Ferrari Portofino, egy „gyári” Lamborghini Urus vagy akár egy Bugatti Chiron sem. Túl sok „egyforma” futkos belőlük Monacóban, Dubajban és Palm Beachen, úgyhogy eljött a meghökkentő fényezések, a különleges karosszéria-kiegészítők, az individualizmus fénykora. Ami nem rossz, feltéve, ha a tulajdonos „vastag” bankszámlája mellé jó ízlés is társul. De sokszor nem így van! Olyankor pedig az a lényeg, hogy minél feltűnőbb legyen a legújabb játékszer, lehessen vele nagyot villantani, lássák mekkora király már az ember. Ennek talán az egyik legékesebb példája volt a 2018-as Genfi Autószalonon kiállított Veyron, melynek láttán a világ bármelyik műkő- és márványkereskedője elmorzsolt volna egy könnycseppet. S ha nem is mindegyik Mansory ennyire hajmeresztő, mint ez a négykerekű konyhapult, a hűha faktor azért mindegyikben ott rejtőzik.
Természetesen a teljesen átszabott Bentley Flying Spurban is, igaz, az angol luxusmodell már alapra is a világ autógyártásának egyik csúcsa. Képzeljék: mindegyik példány utasterén 141 kézműves mester dolgozik, s csak a kormánykerekük díszvarrása mintegy három és fél óráig tart a szakembereknek. De lehetne sorolni még a példátlan technikai arzenálját: az elektronikus négykerék-kormányzást, az aktív összkerék-hajtást, a tökéletes kényelmet és kimagasló dinamikát nyújtó háromkamrás légrugókkal felvértezett futóművet vagy a 6 literes, ikerturbós W12-es hajtóművet. Utóbbi segítségével 3,7 másodperc alatt gyorsul fel a Flying Spur 0-ról 100 km/h-ra, s akár 333 km/h-val is képes repeszteni. Nos, ez jelenti a kiindulópontot a Mansory számára!

Kourosh Mansory, a cég névadója és tulajdonosa, több évet töltött Angliában, ezért nem csoda, hogy különös szenvedély fűzi a brit prémium márkákhoz, többek között a Bentley-hez is. Ennek megfelelően pedig a vállalat 1989-es alapítása óta tuningolja is ezeket a gépeket, méghozzá a lehető legmagasabb minőségi színvonalon. Az új Flying Spur azonban még a nagy tapasztalattal rendelkező szakembereik szerint is kevés kívánnivalót hagy maga után, viszont nem hiányozhat a Mansory portfóliójából.
mansorybentleyflyingspurV12 2020aMeghökkentő módon a Mansory igen visszafogott fényezést választott a Flying Spurhoz. Ugyanakkor a mély fekete festés tökéletesen illik a szintén sötét fényű, kiegészítő karbon elemekhez, melyek alapvetően megváltoztatják a Bentley karakterét. A gyárilag is dinamikus, finoman elegáns limuzint immár valami elemi vadság lengi körül, aligha akad olyan autórajongó, aki ellen bír állni neki. Nyilvánvaló, hogy a karbonból készült új frontrész, oldalsó szoknyák és hátsó lenyűgöző gyártási minőségben készül, teljesen megfelelve a Bentley elvárásainak. A látványt a 22 colos felnik teszik teljessé; a sajtófotókon az egyik oldalon „BY5” típusú, a másikon pedig F23 fantázianévre hallgató, kovácsolt kerekek látszanak. „Mindkettőn” nagy teljesítményű gumiabroncsok feszülnek, elöl 275/35, hátul 315/30-as méretben.
mansorybentleyflyingspurV12 2020A teljes átalakulás nem mehetett végbe a motor továbbfejlesztése nélkül, úgyhogy a W12-es erőforrás sem kerülhette el a sorsát. A Mansory mérnökei módosították a motorvezérlést, valamint új sport-kipufogórendszert illesztettek hozzá, ezzel fokozva a kiváló alapokkal rendelkező egység teljesítőképességét. A csúcsteljesítmény 710 lóerőre, a maximális nyomaték 1000 Nm-re nőtt (gyári adatok: 635 lóerő és 900 Nm), ezáltal kis mértékben a menetdinamika is tovább javult. A Mansory Bentley Flying Spur 3,6 másodperc alatt katapultál 0-ról 100 km/h-ra, végsebessége pedig eléri a 340 km/h-t.
mansorybentleyflyingspurV12 2020dzsAz új tuninggép legfurább részlete a gazdagon kárpitozott utastérben „rejtőzik”, az új karbon-bőr kivitelű sportkormány „személyében”. Lehet, hogy a fogása tökéletes, szemre viszont inkább „érdekes”. A 3D-s dombornyomású bőrkárpitozás, a sötét karbon díszítőelemek és az alumínium sportpedálok ugyanakkor minden kritikát kiállnak. Ahogy nekünk se lenne kifogásunk a metamorfózison átesett Bentley Flying Spur ellen. Kár, hogy elvitték a lottó ötöst. Majd legközelebb!