NOVITEC ESTESO - Olasz stílus, német precizitás

A NOVITEC már számtalanszor bizonyította, hogy az olasz stílus német precizitással vegyítve kifejezetten jó kombináció lehet. Most az alaposan kiszélesített és hatalmas kerekeken gördülő Maserati Levantén a sor, hogy tovább öregbítse a tuningcég hírnevét.

A NOVITEC vitathatatlanul az olasz luxus- és sportautók egyik legjelesebb nemesítője, nem is oly rég Ferrari, Lamborghini és - kakukktojásként - McLaren modellek „widebody” kiviteleivel okoztak nagy durranást a tuningvilágban. Persze a Maserati sem maradhatott ki a jóból, úgyhogy a Levante különböző – GranSport, GTS és Trofeo – kivitelei is csatlakoztak az izgalmas megjelenésű, „széles-testű” sorozathoz, ráadásul közben egy kicsit erősebbek is lettek. Konkrétan az ikerturbós V8-as Trofeón alapuló ESTESO immár a világ leggyorsabb szabadidő-autójaként tündököl. Következzenek a részletek!
Szűk olasz utcácskákban nem érdemes vele próbálkozni: a NOVITEC által kigyúrt Levante, vagyis ESTESO karosszériája 2,09 méter széles; az első tengelynél 10, a hátsónál 12 centiméterrel erősödtek meg a kerékjárati ívei. A köztük végigfutó (NOVITEC) küszöbspoilerek ugyanakkor optikailag karcsúbbnak, vonzóbbnak mutatják a szabadidő-autót, nem mellesleg pedig az aerodinamikát is optimalizálják. A nyolc darabos kiegészítő készlet az új első-hátsó lökhárítókat is magában foglalja, mindegyik a legmagasabb minőségi igényeket is kielégítő PUR-rim technológiával készül. Opcióként karbon hátsó tetőspoiler és gépháztető is rendelhető a Maseratihoz.
A widebody kivitelű ESTESO természetesen egyedi könnyűfém felniken és gumiabroncson gurul, a térben eltolt Y-mintázatú, matt vagy fényes fekete, elöl 10JX22, hátul 12JX22 méretű kerekeken 295/30-as, illetve 335/25-ös „úthengerek” feszülnek. A tökéletes látványhoz a 25 milliméteres ültetés is hozzájárul, ehhez igazítják a Levante gyári légrúgózásának vezérlését is. A módosított felfüggesztés és az ezzel járó alacsonyabb felfüggesztés egyúttal az olasz SUV kezelhetőségét is javítja.

Szükség is van ezekre a változtatásokra, mivel a NOVITEC motorspecialistái lényegesen több erőt és nyomatékot préselnek ki a Levante benzines és dízelmotorjaiból, az egyedi programozású NOVITEC N-TRONIC plug-and play modulok használatával. Például a Trofeo csúcsmodell 3.8 literes, ikerturbós V8-asának csúcsteljesítménye 44 lóerővel, maximális nyomatéka 90 Nm-rel nő. Így a 624 lóerőt és (a 2200-tól 3400-ig tartó fordulatszám-tartományban) 820 Nm-t mozgósító, négykerék-hajtású Maserati Levante 3,8 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra, s akár 309 km/h-val is képes repeszteni. Vagyis nem sok vetélytársa akad neki a kategóriájában.
novitecesteso02A NOVITEC azonban azokra is gondol, akik ennél egy kicsivel kevesebbel beérnék, ezért a többi benzines és dízel egységhez ugyancsak választható szoftveres beavatkozás. Azt követően a legerősebb V6-os erőmű 494 lóerő és 660 Nm leadására képes, illetve segítségével mindössze 4,8 másodperc alatt katapultál az ESTESO 0-ról 100 km/h-ra. Végsebessége 272 km/h.
novitecesteso06Emellett a gyárilag 275 lóerős 3.0 literes V6-os dízel 322 lóerős lesz, csúcsnyomatéka pedig 680 Nm 2200-as fordulatszámon. Menetteljesítményeit illetően sincs oka a szégyenkezésre: 6,2 szekundum alatt abszolválja a 0-100-as sprintet. Az i-re a pontot az „aktív hangrendszerű” kipufogórendszer teszi fel, mely Sport üzemmódban tovább fokozza a vezetési élményt.
novitecesteso11Végül, de nem utolsósorban a NOVITEC belsőépítészei is kitesznek magukért, gyakorlatilag a Levante tulajdonosának minden kívánságát megvalósítják, a lehető legnívósabb színvonalon. A végeredmény pedig? Egy exkluzív német-olasz szabadidő-autó, mely feladja a leckét a konkurenciának!