NOVITEC McLaren GT - Csak a szokásos

A NOVITEC évtizedek óta a világ legexkluzívabb autóinak egyik legnevesebb átalakítója. A legújabb „áldozatuk” a McLaren GT.

novitecmclarengt02A McLaren az új GT-vel újradefiniálta a „Grand Touring” kategóriát: a hagyományosan előre szerelt erőforrás helyett középmotoros kialakítást alkalmazott, mely többek között tágasabb pilótafülkét, illetve két csomagteret eredményezett. A könnyűszerkezetes építésmód mellé pedig kiemelkedő vezetési élményt nyújtó, ikerturbós V8-as erőforrást választott, ezáltal kiváló alapot biztosítva a NOVITEC számára.
novitecmclarengt08Egy ilyen kaliberű sportkocsinál legalább olyan fontos az aerodinamikai hatékonyság, mint az izgalmas megjelenés. Nem véletlen, hogy a NOVITEC saját fejlesztésű szénszálas karosszéria-kiegészítő elemei komoly szélcsatorna teszteken esnek át, így például a kétrészes első lökhárító nemcsak lenyűgöző megjelenést garantál a McLaren GT számára, de csökkenti az első tengelyre ható felhajtó erőket, tovább fokozva az autó stabilitását a magasabb sebességtartományokban. Emellett a légáram útját is optimalizálják, javítva a hűtők és a fékrendszer hatékonyságát. Eközben az oldalsó küszöbspoilerek alacsonyabbnak mutatják a GT-t, a szintén szénszálas felső légbeömlők pedig még pontosabban irányítják a levegőt a motortérbe. Végül, de nem utolsósorban a meglehetősen agresszív stílusú, három részből álló hátsó spoiler-szett növeli a hátsó tengelyre ható leszorító-erőt. A látványt a Vossen által tervezett és korszerű kovácsolási technikával gyártott könnyűfém keréktárcsák teszik teljessé. A különböző első (8,5Jx20) és hátsó (12Jx21) átmérőjű konfigurációnak hála, a felnik még jobban hangsúlyozzák a McLaren ék alakját. Feltétlen említést érdemel, hogy a NOVITEC sportrugók anélkül csökkentik 25 milliméterrel a kétüléses GT hasmagasságát, hogy hátrányosan befolyásolná a viszonylag magas utazási komfortját.
novitecmclarengt05A négyliteres V8-as erőműhöz három különböző teljesítményszintet kínál a német tuningműhely, az összes kivitel „középpontjában” a NOVITEC N-TRONIC modul áll, mely „finomhangolja” a befecskendezést és a gyújtást. A nagyteljesítményű NOVITEC RACE kipufogórendszerrel szerelt legerősebb kivitel 87 extra lóerő és plusz 84 Nm leadására képes, vagyis a pilóta összesen 707 lóerővel és 714 Nm-rel bűvészkedhet. Márpedig a GT-hez ügyesség és bátorság is egyaránt szükséges: 3 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra, s akár 333 km/h-val is tud repeszteni. Mindezen túl a NOVITEC az utasteret is a szerencsés tulajdonos ízléséhez igazítja, a legfinomabb bőr és Alcantara kárpitok és izgalmas színek felhasználásával. Szóval, ahogy a címben is írtam, minden csak a szokásos...