Toyota Corolla Sedan GR Sport Sportos karakter

A Corolla Hatchback és Touring Sports mellett immár a Corolla Sedan kínálatában is megjelenik a kívül-belül dinamikus dizájn-elemekkel átformált új GR SPORT változat, amely exkluzív kéttónusú fényezést kapott, belső színvilága pedig a TOYOTA GAZOO Racing versenyszíneit idézi.

toyotacorollasedangrsport04A Toyota Corolla Hatchback és Touring Sports modellek GR SPORT változatainak sikeres bemutatkozása után most a Corolla Sedan új GR SPORT kivitele is megjelenik a kínálatban. A GR SPORT modellek erőteljes és egységes identitásában nagy szerepet játszik, hogy mindhárom karosszériaváltozat közös stíluselemeket vonultat fel, többek közt azonos külső és belső kiegészítőket, könnyűfém keréktárcsákat és üléseket.
toyotacorollasedangrsport07A teljesítmény-orientált GR modellek által inspirált, a GAZOO Racing versenyszíneit használó, vizuálisan felfrissült Corolla Sedan vonzóbbá teszi majd az autót a fiatalabb vásárlók körében. Például a krómozott elemeket zongoralakk fekete felületek váltják fel a karosszérián, többek között a hűtőrácson, a külső tükörburkolatokon, a B-oszlopon és a küszöbökön, ezzel hangsúlyozva az autó alacsony tömegközéppontját. A könnyűfém keréktárcsák szintén fekete fényezést kapnak, amit izgalmasan ellenpontoz a küllők végének fényesre csiszolt felülete és a kerékagy körül futó piros karika, ami a GR védjegye. A vásárlók két különböző tízküllős kialakítás közül választhatnak: az egyik az alap 17 colos, a másik meg az extra 18 colos változat. Az autó dinamikus személyiségét erősíti a karosszéria színére fényezett, diszkrét csomagtérfedél-spoiler, illetve a hátsó rendszámtábla fölött végigfutó fekete díszléc és a hátul látható GR SPORT embléma. Emellett egy új, egyedi fényezéssel is büszkélkedhet a Corolla GR Sport, ám a Dinamikus Szürke mellett a hagyományos árnyalatok is a vevők rendelkezésére állnak. Ezek közül hét fekete tetővel is kombinálható, a Corolla Sedan most először választható kéttónusú fényezéssel.
toyotacorollasedangrsport13A kabinban fekete tetőkárpitozás alapozza meg a sportos atmoszférát, de ugyanezt a célt szolgálja a jó fogású, perforált bőrrel borított kormánykerék, illetve a GR logóval díszített, szálcsiszolt alumíniumból készült első küszöbburkolat is. Az első ülések nemcsak mutatósak, hanem kiváló tartást is biztosítanak, kárpitozásuk fekete szövet és kiváló minőségű szintetikus bőr kombinációja, amit kontrasztos, függőlegesen futó fehér-piros öltések díszítenek, egyértelmű utalásként a TOYOTA GAZOO Racing kultikus színkombinációjára. A hátsó üléssor ugyanezzel a színsémával készül. Mindezen túl a tulajdonosok utastéri hangulatvilágítást is rendelhetnek kedvencükhöz.
toyotacorollasedangrsport12A Toyota újdonsága a már ismert 1,8 literes hibrid és 1,6 literes benzines hajtásláncokkal lesz kapható. A gyártás a tervek szerint 2020 novemberében indul, az első darabok pedig 2021 januárjában érkezhetnek az egyes piacokra.