POGEA Racing 666s Egy ördögi McLaren

A dél-német tuningcég dacolva a babonákkal igazán ördögivé alakította a McLaren 570s-t.

pogearacing666s03

A teljesítményorientált sportkocsik finomítására, illetve egyedi átépítésére szakosodott POGEA Racing legújabb alkotása egy McLaren 570s sajátos interpretációja. Természetesen ezúttal is ugyanaz volt a friedrichshafeni műhely célja, mint máskor: a lélegzetelállító kanyarsebesség, a végtelen száguldás, valamint a motor és a kipufogó legfinomabb muzsikájának élvezete.

pogearacing666s

Mikor a POGEA Racing megváltoztatta a McLaren felfüggesztését és lecserélte a kerekeit, az új komponensek kiválasztásakor kizárólag a motorsport-beszállítók legfelsőbb körei jöhettek szóba. Így a saját fejlesztésű, JULES fantázianevű monoblock felnikre Michelin Pilot Sport 4S abroncsok kerültek, mögöttük pedig az állítható KW Variant 3 coil over felfüggesztés teljesít szolgálatot. Az POGEA szerint az elöl 255/30 20”, hátul pedig 2995/30 21” kombinációjú gumiabroncs méretkombináció megfelelő kényelmet nyújt a közúti forgalomban, miközben az oldalirányú s hosszirányú dinamika legjobbját nyújtja.

pogearacing666s02

Jót tudjuk mind, hogy a 666 a „fenevad” számra. Nos, a POGEA Racing 666 lóerővel és 800 Nm-rel szabadítja az aszfaltcsíkra a saját ördögi verdáját, ez csaknem 100 lóerővel több a gyári értékeknél. Emellett a McLaren egy új MONSTER-kipufogórendszert is kapott; már a neve is beszédes a felettébb hangos alkatrésznek. „Ugat”, de mindenkor TÜV-kompatibilis, ráadásul a HJS 200 cpsi katalizátornak és a speciális hőszigetelésnek köszönhetően nagyban hozzájárul a kimagasló teljesítményhez. Mit lehet ehhez még hozzátenni? Hát, viszlát a pok az utakon!