Aston Martin 007 Edition - Te is lehetsz Bond

Az Aston Martin exkluzív sorozattal ünnepli meg a 25. James Bond film, a „No Time To Die” megjelenését.

astonmartinvantage007editiondbssuperleggera007edition01A 2020 novemberében mozikba kerülő „No Time To Die” című filmben nem kevesebb, mint négy ikonikus Aston Martin sportkocsi tűnik majd fel: az ikonikus DB5, a klasszikus Aston Martin V8, a márka legújabb Gran Turismója, a DBS Superleggera, valamint a jövőben bemutatkozó Aston Martin Valhalla. Ebből az alkalomból az Aston Martin Q részlege (hivatalosan Q: Aston Martin) két exkluzív különkiadással örvendezteti meg a rajongókat.
astonmartinvantage007edition05Az új Vantage 007 Editiont az eredeti Aston Martin V8 ihlette, mely az 1987-es The Living Daylights (Halálos rémület) című epizódban is feltűnt már, most pedig a „No Time To Die-ban” is szerepelni fog. Így az alapra is rendkívül sportos, már-már agresszív stílusú Vantage egy speciális, króm keretbe foglalt hűtőmaszkot kapott, egyértelműen a klasszikus V8-asára utalva. A Cumberland Grey (szürke) fényezésű karosszéria alsó légterelőit sárgára festették a fényezők, beleértve a diffúzort, melynek csíkozását a filmbéli rakéták ihlették. Természetesen – ugyancsak – korlátozott példányszámú síléctartóval is felszerelhető a brit sportkocsi, miközben az utasterében az obsidian fekete bőr és a sötét króm uralkodik. Imádnivaló részlet, hogy a fejtámlába belehímezték az FM 96,60 orosz rendőrségi frekvenciát, ezt segítette Bondot a menekülése közben (The Living Daylights). Hasonló filmes „örökség” a karbonvázas ülések „f-mintái”, a kormány mögötti váltófülek célkeresztjei és a középkonzol lézerrel mart panelje. Mindössze 100 példány készül belőle.
astonmartindbssuperleggera007edition01A DBS Superleggerából még ennyi sem, persze ebben is egy külön tábla jelzi a tulajdonosnak, hogy melyiket kapta a 25-ből. A 715 lóerős 5.2 literes V12-es ikerturbós kupé már önmagában is igen vonzó, a 007 Edition kivitel azonban még az alapverzióhoz képest is számos extrával rendelkezik. Többek között különleges kerámiaszürke fényezést kapott a tető, a visszapillantó tükörpár, a diffúzor, egyedülálló kivitelűek a 21 colos könnyűfém felnik, a sárvédőkön pedig 007 embléma virít. A piros öltésekkel díszített és fekete bőrrel bevont kabinjában is számos helyen feltűnik az 007 logó, például az ajtópaneleken vagy a hátsó mélysugárzó burkolatán. Ennek megfelelően meglehetősen borsós áron kínálják, a DBS Superleggera 007 Edition 279.025 angol fonttól vásárolható meg, míg a Vantage 007 Edition 161.000 angol fontért vihető haza.