Toyota Land Cruiser 200 Heritage Edition - Szép búcsú

A Land Cruiserek legrégebbi és legmodernebb generációit a legendás megbízhatóság, a strapabíró felépítés és a hűséges ügyfélkör köti össze. A legnagyobb, legexkluzívabb sorozat, a 200-as a 2021-es modellévre különleges kivitelt kapott: bizonyos piacokon már rendelhető a hétüléses Heritage sorozat.

toyotalandcruiserheritageedition02A 65 év alatt számtalan változatot megélt és eddig több mint tízmillió példányban értékesített Land Cruiser evolúciója szerteágazó kínálatot hozott létre kezdve a szigorúan vett munkaautóktól a családi felhasználásra alkalmas, tágas ötajtósokon át a luxusigényeket is kielégítő, ám terepen is magabiztos 200-as sorozatig. Ez utóbbi kap most egy különleges felszereltségi szintet: ez lesz a Heritage Edition.
toyotalandcruiserheritageedition01Az új, exkluzív kivitel több különleges felszereltségi tételt is megkap, ilyen például a kétüléses harmadik üléssor. Ám nem egyedül ez különbözteti meg a Heritage kivitelt a Land Cruiser 200-as família többi tagjától. A modell történelmét ünneplő változat két új fényezést is kapott: az egyik neve Éjfekete metál, a másiké Hóvihar gyöngyház. Ezenfelül a klasszikus Ezüstmetál és Mágnes szürke metál teszi teljessé a színpalettát. A hűtőmaszk fekete betéteket kapott, míg a 18 collos, ballonos gumikkal szerelt BBS felnik bronzszínűek. A Heritage modell azonosítását segíti a D-oszlopon elhelyezett Land Cruiser embléma is, amelynek betűtípusa a régi időket idézi.
toyotalandcruiserheritageeditionAmi nem romlott el, azt ne javítsd meg, tartja a mondás. A Land Cruiser 200-as sorozat műszaki alapjait ezért nem érinti érdemi változás. A különböző piacokon összesen kétféle motor körül választhatnak a vevők: a benzines 5,7 literes, 381 lóerős, 543 Nm nyomatékú erőforrás, amely selymes járásáról és kimagaslóan hosszú élettartamáról vált híressé. Emellett a 200-ast kínálják még szintén V8-as dízellel, amely 4,5 literes és 245 lóerős. Mindkét motorhoz nyolcfokozatú, elektronikusan vezérelt automatikus váltó csatlakozik, az összkerékhajtási rendszerben TORSEN önzáró differenciálmű is helyet kapott, s természetesen van kétfokozatú felező is.