Abarth 595 Scorpioneoro & 595 Monster Energy Yamaha - Stílus és teljesítmény

Két különleges, limitált kiadású sorozatot mutat be az Abarth: míg a 2000 példányban készülő 595 Scorpioneoro az ugyancsak exkluzív A112 Abarth „Gold Ring-nek” állít emléket, addig az 595 Monster Energy Yamaha kivitel a két márka kétéves partneri kapcsolatát ünnepli. Egyúttal mindkettő tökéletesen megtestesíti a márka alapvető két értékét: a hagyománytiszteletet és mókát.

A rajongók inkább úgy ismerték, hogy A112 Abarth Targa Oro, de a nevénél sokkal érdekesebb tény, hogy az aprócska olasz autó 700 cm3-es motorjával akár 160 km/h-val is képes volt repeszteni. Ezen túl az 1979-ben gyártott „Gold Ring” kivitel mind a 150 példánya fekete színű karosszériával, kifinomult belső térrel és gazdag alapfelszereltséggel büszkélkedhetett, tökéletesen eleget téve az itáliai granturismókkal szembeni elvárásoknak. Nem véletlen, hogy a fennmaradt ritkaságot a mai napig imádják, és nagyon keresik a gyűjtők.
Nem elképzelhetetlen, hogy az új Abarth 595 Scorpioneoro ugyanerre a sorsra jut valamikor. Igazi kuriózum, mely neves elődjéhez hasonlóan korlátozott darabszámban készül, s mindegyik autó cockpitjében számozott plakett bizonyítja, hogy egy zártkörű klub tagja. De természetesen nem ez a fémlapocska az Abarth legegyedibb részlete. A fekete, Dobogó kék, Verseny fehér és Rekord szürke színben megvásárolható mérges skorpiócska könnyen felismerhető a matt fekete tükrökkel, spoilerekkel és kilincsekkel jól harmonizáló kockás tetejéről, valamint a jellegzetes arany stíluselemeiről. Így például a motorházon trónoló skorpióról, a karosszérián körbefutó díszcsíkról, a 17 colos könnyűfém felnijeiről. Eközben az utastérben új Scorpionflage sportülések várják a szerencsés utasokat, vegyes - fekete bőr és technikai anyag – kárpitozással. A fejtámlákon pedig az olasz zászló és az Abarth hímzés mellett megjelenik a Scorpioneoro felirat is. A Scorpion Black betétekkel díszített műszerfal központi részén a legmodernebb, Apple CarPlay-jel és Google Anroid Auto-val, illetve 7 colos érintőképernyővel felszerelt Uconnect 7 rendszer kapott helyet, minden igényt kielégítő, 480 W-os BeatsAudio hifivel fűszerezve.

Az izgalmas színekkel és felszereltséggel érkező, szintén 2000-es példányszámban gyártandó 595 Monster Energy Yamaha spéci sorozatot kifejezetten a fiatal ügyfelek és motorsport rajongók számára tervezték, az olasz márka és a Yamaha 2015 óta tartó együttműködése keretében. A kék-fekete fényezést a Monster Energy Yamaha MotoGP YZR-M1 stílusa ihlette, ám a harcias kisautó „csak” feketében is elérhető. Ekkor az 595 embléma felett olvasható Monster Energy Yamaha MotoGP logó lehet árulkodó, illetve a szörny „savas” karmolása. A kabinban kék sportülések kaptak helyet, ugyancsak Monster Energy Yamaha MotoGP logóval.
abarth595monsterenergyyamaha02A gépháztető alatt a jól ismert 1.4 T-Jet erőforrás teljesít szolgálatot, 165 lóerős csúcsteljesítménnyel. Alapra kézi váltó társul hozzá, de igény szerint a lapított kormány mögötti váltófülekkel kapcsolható, robotizált szekvenciális egység is rendelhető helyette. A középkonzoli Sport gomb megnyomására változik a fojtószelep reakciója és a szervokormány kalibrálása, valamint az aktív szelepes Record Monza kipufogó is nagyobb hangerőre kapcsol. A kifejezetten az Abarth számára tervezett, elöl 282, hátul 240 milliméteres tárcsákkal dolgozó fékrendszer magabiztosan lassítja a gépet, miközben a Koni hátsó felfüggesztés is rendületlenül teszi a dolgát.

Az olasz méregzsák fedélzetén széria a fentebb is emlegetett Uconnect, Abarth Telemetry rendszerrel. Utóbbival mérhető és értékelhető a pilóta teljesítménye. Végül, de nem utolsósorban indításnál a Monster Energy Yamaha MotoGP logó jelenik meg a 7 colos érintőképernyőn.
abarth595scorpioneoro15Stílus és teljesítmény – így lehetne röviden jellemezni az Abarth két új sorozatát, mely a testvérmodellekhez hasonlóan rengeteg örömöt és izgalmat nyújthatnak majd a tulajdonosaiknak.