Toyota GR Yaris Megkezdődött a gyártása

Megkezdődött a Toyota GR Yaris gyártása a japán márka Motomachi üzemében. Az első európai vásárlók várhatóan novemberben vehetik át az autójukat.

toyotagryaris2020Éppen egy hete, augusztus 26-án Japánban, a Motomachi üzemben legördült a szerelőszalagról az első sorozatgyártású GR Yaris. A vadonatúj üzemcsarnokot kifejezetten úgy tervezték meg, hogy megfeleljen a GR Yaris gyártásával kapcsolatos különleges igényeknek. Híven ahhoz a meggyőződéséhez, hogy az emberek fejlődése is rendkívül fontos, a TOYOTA GAZOO Racing ebben az üzemben magasan képzett szakikat gyűjtött össze a Toyota különféle részlegeiből. Ezek a “Takumi” néven ismert csapattagok híresek kivételes kézműves készségeikről, így idővel ez az új TGR-üzem a Toyota más gyáraiban dolgozó szerelők kézműves és műszaki ismereteinek fejlesztésére is szolgál majd.
toyotagryaris2020csA WRC tüzében kovácsolt GR Yaris igazán különleges modell, az új padlólemezre épülő autóban vadonatúj háromhengeres, 1,6 literes turbómotor dolgozik, 261 lóerős csúcsteljesítménnyel és 360 Nm maximális forgatónyomatékkal. A brutális erőt egyedi G-FOUR hajtáslánc továbbítja a mindössze 1280 kilogrammot nyomó gép négy kerekéhez. A március 20-án megnyitott online előrendelés hatalmas sikernek bizonyult, és az első vásárlók 2020 végén/2021 elején vehetik át új kedvencüket.