NOVITEC Ferrari Monza SP1/SP2 - Fokozott élvezet

Soha még egyetlen legális utcai Ferrari sportkocsi sem nyújtott olyan, a Forma-1-es versenyautókhoz közeli vezetési élményt, mint a két nyitott tetejű, hagyományos szélvédő nélküli „Icona” roadster, a Monza SP1 és SP2. A barchetta stílusú nyitott sportkocsik most még intenzívebb érzéseket keltenek, hála a NOVITEC áldozatos munkájának.

NOVITEC FSP1 Pic02Az együléses Ferrari Monza SP1-et, akárcsak a kétszemélyes társát, a maranellói márka legerősebb tizenkét hengeres motorja hajtja: a 6,5 literes erőmű 810 lóerő és 719 Nm leadására képes. A NOVITEC azonban úgy gondolta, hogy mindez nem elég, s egy új, nagy teljesítményű, fém katalizátorokkal működő kipufogórendszer segítségével további 34 lóerőt és 61 Nm-t csaltak elő az aggregátból. Ráadásul a 844 lóerős maximális teljesítmény és a 780 Nm csúcsnyomaték mellé élénkebb gázreakció és jobb gyorsulás jár: a nyitott Ferrari 2,8 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra, s messze 300 km/h felett képes repeszteni.
NOVITEC FSP1 Pic05Nagy fordulatszámnál és nyitott kipufogószelepekkel a Ferrari Monza SP1 és Sp2 egyedülálló szimfóniával lepi meg a pilóta fülét, vagyis a különleges látvány mellé abszolút egyedi hangzás is párosul, különösen NOVITEC ICONEL kivitel esetén.
NOVITEC FSP1 Pic11Az exkluzív megjelenéshez a könnyűfém kerekek is hozzájárulnak, a csúcstechnológiájú, kifejezetten a NOVITEC számára gyártott, kovácsolt Vossen felnik többféle színben és kivitelben elérhetők. Ha előre 21, hátra pedig 22 colos kerekek kerülnek, akkor ez a kombináció jól hangsúlyozza a szélvédő nélküli Ferrari ék alakját. Ehhez a 35 milliméteres ültetést garantáló NOVITEC sportrugók is hozzájárulnak, az autó biztonsága érdekében kívánságra első emelőrendszert is beépít a neves tuningműhely. Mindenesetre az alacsonyabb súlypont tovább fokozza az alapra sem rossz menetdinamikát. Végül, de nem utolsósorban a NOVITEC teljesen a tulajdonos személyes ízléséhez igazítja a „pilótafüle” utolsó részletét is...