delta4x4 Ford Ranger Raptor Kitiltva a mélygarázsokból

A pick-upok világában Európa mindig is az Egyesült Államok nyomában jár. Jól példázza ezt, hogy míg Amerikában a Ford F150-es sorozat a piacvezető, addig az „öreg kontinensen” a sokkal kompaktabb Ford Ranger vezeti a népszerűségi listát. De muszáj egy európai pick-upnak kisebbnek lenni?

delta4x4fordrangerraptorTermészetesen nem! – válaszolta meg a delta4x4 csapata, úgyhogy a kreativitásukról ismert német tuningcég mesterei rajztáblához ültek, s egy olyan tartozékcsaládot álmodtak meg a Ranger Raptor számára, aminek hála, a vetélytársak apró játékautónak tűnnek mellette.
delta4x4fordrangerraptor01Persze, elsőként a Ranger motorját vették kezelésbe, s a teljesítményét 260 lóerőre, csúcsnyomatékát pedig 650 Nm-re növelték. A Ranger ezáltal nem ismer lehetetlen, nemcsak a közutakon, hanem terepen sem. Ehhez a két részből álló emelőkészlet is hozzájárul: a 600 euróba kerülő rugók 40 milliméterrel emelik meg a Rangert, míg a 1900 eurót kóstáló karosszéria-emelő szett további 100 milliméterrel növeli meg a hasmagasságot. Ráadásul a kiszélesített sárvédők alatt 20x9.5 inches Classic B könnyűfém felnik, azokon pedig 35x12,5R20 Mickey Thompson gumiabroncsok vannak, tovább fokozva a delta4x4 Ranger Raptor tudását.


delta4x4fordrangerraptor03