Pogea Racing Hercules Abarth 595 A név kötelez

A Pogea Racing által megpiszkált Abarth 595 nemcsak úgy néz ki, mint egy négykerekű Herkules, de olyan erős is. Az akár 220 lóerős olasz méregzsák 6,2 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra.

pogearacingabarth595herculesMindegy, hogy nagy teljesítményű sportkocsit vagy kompakt autót vezetnek, egy dolog mindenképp egyesíti azokat az autótulajdonosokat, akik felkeresik a POGEA RACING-et: méghozzá az, hogy egyéniségre, érzelmekkel teli megjelenésre és vezetési élményre vágynak. Akkor is, ha fel akarják szabadítani a kedvencük teljesítményének gátjait, s akkor is, ha csak néhány plusz spoilert, dekorelemet szeretnének rá, hogy kitűnjenek a tömegből. Nos, a dél-német tuningműhely igencsak mestere ezeknek a fogásoknak, melyre a legújabb mintapélda az átfogó HERCULES program az Abarth 595 modellcsaládhoz. Legyen szó akár a karosszéria, akár a sport futómű, netán a motor és a kipufogó átalakításáról, a POGEA minden kívánalmat kielégít.
pogearacingabarth595hercules01Hát igen, a POGEA HERCULES Widebody készletével felvértezett olasz apróság és a gyári kivitel megjelenése között elég nyilvánvalóak a különbségek. Tulajdonképpen szinte nem maradt gyári elem a karosszérián, kiszélesítették, meghosszabbították, fúrták, faragták, míg végül olyan lett, mint Herkules. Természetesen az összes felhasznált panel ultrakönnyű szénszálas anyag, ráadásul a vásárlók választhatnak, hogy a kiegészítőket a kasztni színére fényezzék, vagy átlátszó bevonattal kezeljék.
pogearacingabarth595hercules05A meggyőző külsőhöz muszáj volt némi többletteljesítményt is előcsalogatni az 1.4 T-JET 165 vagy 180 lóerős erőforrásából, a POGEA RACING akár 220 lóerőt is kínál a kis Abarth-hoz. Ehhez már a spéci kipufogórendszer és szigetelés is hozzájárul. A lényeg, hogy a 350 Nm leadására képes POGEA RACING HERCULES 6,2 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra, elégedett mosolyt csalva a pilóta arcára. Mindezen túl a felfüggesztést is a nagyobb teljesítményhez igazítja a tuningműhely, a KW által gyártott, a kisautó súlypontját 45 milliméterrel alacsonyabbra „állító” POGEA Label V1 coilover futómű tökéletesen illik az Abarth karakteréhez. A magyar utakra ugyanakkor nem tűnik telitalálatnak a többféle kivitelben választható, 18 colos méretű kovácsolt felniszett. De, érdekel itt valakit ez a sirám?!A lényeg: a száguldás, az egyéniség és az élmény!

Pin It