NOVITEC Ferrari F8 Tributo - A piros az igazi?!

A NOVITEC szerint nem feltétlenül, s lehet, hogy igaza is van a német tuningcégnek: a 22 colos, aranyszínű felniken gördülő, „meztelen” szénszálas aerodinamikai kiegészítőkkel felvértezett, 802 lóerős Ferrari F8 Tributo igazi remekmű, minden szempontból. Annak ellenére, hogy szürke! Következnek a részletek!

A NOVITEC szakterülete, hogy az olyan sportkocsikat, mint a Ferrari F8 Tributo, még gyorsabbá, még exkluzívabbá tegye. Pedig... a hátsó-középmotoros olasz sportkupé - hogy mondjam finoman - gyárilag is nagyon állat. 3.9 literes V8-as erőforrása 720 lóerős, vagyis 185 LE/liter a literteljesítménye, emellett 770 Nm csúcsnyomatékot ad le 3250 fordulatszámon. 2,9 szekundum alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra, 7,8 másodperc alatt 0-ról 200 km/h-ra, s akár 340 km/h-val képes repeszteni. S ezek csak a nyers számok! Mit tud ezen javítani a NOVITEC?!
Nos, úgy tűnik, nagyon is sokat. Például többféle teljesítményszintet kínál az amúgy is hevesen dobogó szívhez, a nyolchengeres ikerturbós egység maximális teljesítménye elérheti a 802 lóerőt, miközben a nyomaték 898 Nm-re nő. Ennek eredményeként az F8 Tributónak mindössze 2,6 másodpercre van szüksége a 0-tól 100 km/h-ig tartó sprinthez, végsebessége meghaladja a 340 km/h-t. Az extra lóerők elsősorban a két plug-and-play, a jármű elektronikus motorvezérlő rendszeréhez igazított NOVITEC N-TRONIC modulnak köszönhető, valamint a nagyteljesítményű, akár különösen könnyű ICONEL kipufogórendszernek köszönhető. Utóbbiak teljesen hőszigeteltek, hogy optimalizálják a motortér hőmérséklet-szabályozását.
A karosszériához illesztett karbon kiegészítők sem igazán az izgalmas megjelenést szolgálják, hanem az aerodinamikai hatékonyságot fokozzák. Ám miközben a kétrészes, extra oldalsó nyílásokkal rendelkező első légterelő csökkenti az első tengelyre ható felhajtóerőt, a F8 Tributo eleje még markánsabbá vált. Az oldalsó küszöbök ugyancsak hozzájárulnak a levegő pontosabb irányításához, hátul meg a nagy hátsó szárny dominál, mely nagy tempónál jelentős leszorító-erőt generál. További opcióként a diffúzorhoz is lehet különböző plusz alkatrészeket venni, vagy akár teljesen egyedire cserélni.
novitecferrarif8tributo04Mivel a kerekek döntően befolyásolják a Ferrari karakterét, a NOVITEC számtalan különféle kovácsolt felnit fejlesztett az F8 Tributo számára. Méghozzá az amerikai specialistával, a Vossennel közösen. Hogy még inkább hangsúlyozzák az olasz paripa ék alakját, a hátsó tengelyre egy collal nagyobb méret kerül. Közös mindegyikben, hogy könnyűek és robusztusak, viszont a szerencsés ügyfelek 72 különböző színváltozat közül választhatnak.
novitecferrarif8tributo12Végül, de nem utolsósorban a NOVITEC sportrugók 35 milliméterrel csökkentik a Ferrari menetmagasságát, tovább javítva a Ferrari lenyűgöző kinézetét. Az alacsonyabb súlypont persze jótékony hatással van az autó kezelhetőségére is. Természetesen emelőkészlet is rendelhető az első tengelyhez, így a fekvőrendőröket és a parkolóházi rámpákat is könnyedén leküzdi a középmotoros sportkocsi, melynek utasterét minden földi jóval felszereli a NOVITEC. A határ ezúttal is a csillagos ég... A piros az igazi?! A Ferrari F8 Tributo így szürkén is tökéletes!

Pin It