Mansory Gronos 2021 Teljes átalakulás

A Mansory mindössze tíz darabot készít a Mercedes G63-on alapjaira épülő terepjáró-szörnyetegéből, a 850 lóerős Gronosból.

mansorygronos02A Mercedes-Benz G-osztályon alapuló teljes átépítések évek óta szerves részét képezik a Mansory termékportfoliójának, csak a tavalyi évben két újdonságot – az egyik közülük a Star Trooper Pickup – mutatott be a tuningcég a német terepjáró alapjaira. A Gronos viszont régi-új modell, először 2013-ban szerepelt a Mansory kínálatában, csak éppen a kor szelleméhez igazították.
mansorygronos01A British Racing Green fényezésben pompázó G-osztálynak szinte nem maradt érintetlen része, az összes aerodinamikai egységet átalakították, optimalizálták. Emellett kiszélesítették a karosszériát, az első lökhárítótól kezdve, a sárvédőkön és az ajtókon át, a hátsó lökhárítóig bezárólag. Minden új alkatrész – köztük a gépháztető is – ultrakönnyű karbonból készült, különlegességüket sötétszürke „kovácsolt karbon” betétek sokasága hangsúlyozza. A terepjáró meglehetősen markáns karakteréhez ugyanakkor a kiegészítő fényszórók is hozzájárulnak, jutott belőlük a lökhárítóra és a tetőre egyaránt. Az összképet az ugyancsak kovácsolt karbon burkolatot kapott pótkerék és a hátsó szárny teszi teljessé.
mansorygronos09Természetesen a Gronos belseje sem kevésbé exkluzív, mint a külseje: az átalakítás során kizárólag a legfinomabb anyagokat, többek között a „Fawn Brown” fantázianevű bőrt használnak a dizájnerek. Az új karbon-bőr sportkormány mellé alumínium pedálszett, sötét szénszálas dekorbetétek és 3D mintázatú steppelt bőrkárpitozás is jár, utóbbi az üléseken túl az ajtópaneleken és a középső kartámaszokon is feltűnik. Feltétlen említést érdemel még a szőnyegek és fejtámlák finom kidolgozású, hímzett Mansory emblémája is.
mansorygronos03A komplett metamorfózis során a motor sem maradt érintetlen, a 4.0 literes V8-as erőműhöz nagyobb turbófeltöltőket, új leömlőket, nagy teljesítményű kipufogórendszert, valamint új motorvezérlő rendszert illesztettek a Mansory mérnökei, így a csúcsteljesítmény a gyári 585 lóerőről 850–re, a maximális nyomaték pedig 850 Nm-ről 1000-re nőtt. A jelentős lóerő-többletnek hála, a Mansory Gronos száguld, mint egy űzött vad: 3,5 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra, végsebessége pedig 250 km/h. A hatalmas erőt 295/30R24-es méretű nagy teljesítményű, a fekete kovácsolt felniken feszítő gumiabroncsok viszik át az útra. A nem hétköznapi Gronosból mindössze 10 példány készül, valószínűleg az ára is ennek megfelelő.

Pin It