NOVITEC McLaren 765 LT Stílus és teljesítmény (2.)

A NOVITEC által „feljavított” McLaren 765 LT mindkettőből egy kicsit többet nyújt a gyári változatnál.

novitecmclaren765lt04Az autó nevében szereplő LT utótag az angol „Longtail” szó rövidítése; ez a kifejezés a hosszított hátsó részű versenyautókat jelölte a hatvanas évek végén, a Le Mans-i 24 órás versenyeken. A különleges farkialakítás gyorsabbá varázsolta a versenyautókat, például a Porsche 917 „Longtailt”, ami nagy előnyt jelentett a közel hat kilométeres Mulsanne egyenesben is. A McLarentől sem idegen ez az aerodinamikai megoldás, 1997-ben egy McLaren F1 GTR Longtail nyerte a világ leghíresebb autós állóképességi versenyét. A McLaren 765 LT ugyanezt az elvet használja, csak éppen az országutakon.
novitecmclaren765lt08A könnyű, kétüléses gép tökéletes alapot jelent a NOVITEC számára, mely még gyorsabbá, még erőssebbé és még izgalmasabbá varázsolja a világ legszebb sportautóit. A négyliteres, ikerturbós V8-as már gyárilag is az egyik legdinamikusabb autó a piacon, ám a német tuningcég ezúttal is rátesz még egy lapáttal. Illetve három lapáttal, hiszen a NOVITEC három különböző teljesítményszintet kínál a plug&play NOVITEC N-TRONIC kiegészítő motorvezérlő egység segítségével. A csúcsmodellben 90 extra lóerő „garázdálkodik”, így a 855 lóerőt és 898 Nm-t mozgósító, mindössze 1350 kilogrammos 765LT 2,5 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra, s akár 330 km/h-val is képes repeszteni. A NOVITEC vezérlőegység jobb reakciókat, minden sebességfokozatban erősebb gyorsulást biztosít, amihez természetesen az INCONEL-ből készül nagy teljesítményű kipufogórendszer is hozzájárul.
novitecmclaren765lt12A brutális erő NOVITEC MC3 kovácsolt kerekeken keresztül jut el az útra, a 72 különböző színben, többféle felülettel választható felniket a Vossen szállítja. Elöl 20, hátul 21 colos úthengerek vannak, 255/30 ZR20-as, valamint 325/25 ZR 21 gumikkal felszerelve. A kiváló menettulajdonságokban a NOVITEC sportrugóknak is szerepe van, az autó magasságát 20 milliméterrel csökkentő egységeket kifejezetten ehhez az abroncs/kerék kombinációhoz igazították. Természetesen a McLaren 765LT aerodinamikáját is tovább optimalizálták, az új, „céltudatos” javítókészlet még sportosabb megjelenést kölcsönöz a sportkupé számára. Végül, de nem utolsósorban a pilótafülke sem maradhatott változatlan, a belső teret az utolsó porcikájáig a vásárló ízlésére szabja a NOVITEC – kizárólag a legnemesebb anyagok használatával.

Pin It