NOVITEC Ferrari Roma Így sem rossz

A NOVITEC tovább bővíti a kínálatát, a német tuningcég ezúttal a Ferrari Romát vette kezelésbe.

NOVITECferrariromaaerokit2021dzMéghozzá mondhatni, hogy a szokásos módon láttak neki a munkának a NOVITEC mérnökei, akik már évtizedek óta professzionális motorhangolást alkalmaznak, hogy még dinamikusabbá, még gyorsabbá varázsolják a Ferrari autóit. Vagyis a Roma orrában szolgálatot teljesítő 3.9 literes, ikerturbós V8-as mechanikailag változatlan maradt, ugyanakkor a perifériák módosításával több teljesítményszint is választható a kupéhoz. Mindegyiknek a NOVITEC N-TRONIC vezérlőmodul az alapja, mely a gyújtás és a befecskendezés beállításait kalibrálja, illetve az elektronikus töltőnyomást is szabályozza. A tuningműhely fejlesztői emellett a gázreakciókat is optimalizálták, így fokozva a Roma gyorsítási képességét. Nem utolsósorban pedig nagy teljesítményű katalizátorokat is kínál a NOVITEC, melyek ugyancsak növelik a V8-as erejét. Mindezeknek hála a csúcsváltozat 84 extra lóerővel büszkélkedhet, miközben a nyomatékmaximum 122 Nm-rel nő. Így a 704 lóerős Roma 3,2 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra, 8,9 szekundum alatt eléri a 200 km/h-s tempót, végsebessége pedig meghaladja a 325 km/h-t.
NOVITECferrariromaaerokit2021dS ezzel még nincs vége az átalakításnak, a NOVITEC mesterei szélcsatornába vitték a Romát, hogy még áramvonalasabbá tegyék a karosszériáját. A különösen könny, de nagy szilárdságú karbonból készület aerodinamikai készlet ráadásul extravagánsabb megjelenést kölcsönöz az olasz sportkocsinak: így például a lökhárítóhoz csatlakozó első légterelő nemcsak javítja az iránytartást nagy sebességnél, hanem markánsabb arcot ad az elegáns kupénak. Az oldalsó küszöbtoldatok pedig alacsonyabbnak, karcsúbbnak mutatják a Ferrari testét, miközben hatásosan terelik a légáramot az első és a hátsó tengely között. Végül, de nem utolsósorban a csomagtér-fedélre illesztett apró spoiler és a karbon diffúzor csökkenti a hátsó tengelyre ható felhajtóerőt.
NOVITECferrariromaaerokit2021gA tökéletes látványhoz a Vossen által szállított könnyűfém felnik is hozzájárulnak. A csúcstechnológiás kovácsolási technológiával előállított kerekek három különböző kivitelben, illetve 72 különböző színben állnak a vásárlók rendelkezésére. A NOVITEC sportrugók 35 milliméterrel süllyesztik le a kasztnit, s természetesen a hangolásukat a nagy teljesítményű abroncsokhoz igazították. Hogy mindez fekvőrendőrökön, mélygarázsban ne jelentsen problémát, a NOVITEC hidraulikus emelőrendszerrel szereli a Romát, mely gombnyomásra 40 milliméterrel megemeli az első tengelyt.
NOVITECferrariromaaerokit2021cAz utastérben a NOVITEC a tulajdonos minden kérését képes teljesíteni, a szín- és az anyagválaszték is szinte végtelen. Ezek után kíváncsian várjuk a widebody kivitelt.

Pin It